ZBOG EBOLE: Pomoćnik ministra zdravlja u inspekciji aerodroma Nikola Tesla i KCS

Zoran Panajotović je ocenio da je medicinsko osoblje obučeno i upoznato s protokolima u slučaju pojavljivanja osoba za koje se sumnja da su zaraženi virusom ebole

  • 0

Pomoćnik ministra zdravlja Zoran Panajotović obišao je danas zdravstvenu kontrolu pri graničnoj sanitarnoj inspekciji na aerodromu Nikola Tesla, kao i Kliniku za infektivne i tropske bolesti KCS, a u okviru priprema za eventualno pojavljivanje virusa ebole u Srbiji, saopšteno je iz Ministarstva.

Prilikom te nenajavljene kontrole, pomoćnik ministra je imao priliku da se na licu mesta uveri da se predviđene mere i pojačane kontrole sprovode prema detaljnim uputstvima koja su izrađena.

Panajotović je, kako se navodi, ocenio da je medicinsko osoblje obučeno i upoznato sa protokolima u slučaju pojavljivanja osoba za koje se sumnja da su zaraženi virusom ebole, napominjući da su iskooridnirane sve službe koje u takvim slučajevima treba da reaguju.

Ministarstvo zdravlja nastavlja da prati situaciju po pitanju pojavljivanja tog opasnog virusa u Evropi i u stalnoj je komunikaciji sa Svetskom zdravstvenom organizacijom, kako bi sve predviđene mere predostrožnosti bile na vreme sprovedene, ističe se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA