Kim Džong-Una operisao francuski hirurg?

Kimu su sredinom septembra operisana oba članka na klinici "Bongva" u Pjongjangu, tvrdi dobro obavešteni izvor poznatog seulskog dnevnika, a prenosi danas francuska štampa

  • 1

Severnokorejski lider Kim Džong-Un podvrgnut je operaciji članaka i sada se oporavlja, a operisao ga je u Pjongjangu jedan francuski hirurg, navodi južnokorejski list "Džongang Ilbo".

Kimu su sredinom septembra operisana oba članka na klinici "Bongva" u Pjongjangu, tvrdi dobro obavešteni izvor poznatog seulskog dnevnika, a prenosi danas francuska štampa.

I američke i južnokorejske obaveštajne službe potvrđuju da je "Kimova sudbina bila u rukama francuskog doktora", piše francuski list "Poen". Severnokorejski lider, koji se u javnosti nije pojavljivao još od 3. septembra, sada se opravlja u rezidenciji severno od Pjongjanga u društvu supruge i mlađe sestre, što objašnjava i njegovo izuzetno primetno odsustvo na obeležavanju 69. godišnjice osnivanja Radničke partije prošlog petka.

Danas obaveštajne službe ocenjuju da ozbiljan zdravstveni problem koji je Kima vezao za krevet ne dovodi u pitanje njegovu vlast, ali bi to ipak moglo da ima političke posledice, zaključuje pariski dnevnik.

Mediji su proteklih nedelja iznosili najrazličitije spekulacije u vezi sa Kimovim odsustvom, od povrede nogu koje je navodno zadobio tokom vojnih vežbi i raznih bolesti preko nagađanja da ga u rukovođenju zamenjuje sestra, do zaključaka da je došlo do političkih promena u vrhu zemlje te da je u kućnom pritvoru.

Kim (31), koji se znatno ugojio otkad je pre dve godine došao na vlast, od smrti svog oca, još u julu se pojavljivao u javnosti hramljući.

Severnokorejski državni mediji, koji svakodnevno detaljno prate sve Kimove aktivnosti, nisu izveštavali ni o kakvom njegovom pojavljivanju u javnosti od 3. septembra, kada je sa suprugom prisustvovao jednom koncertu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA