NAPADI NA ALBANCE: U Subotici zapaljena džamija, u NS kamenovana poslastičarnica!

Za sada nepoznati počinioci, pokušali su da zapale vrata džamije u Subotici, dok je Poslatičarnica “Telep” u ulici Jožefa Atile u Novom Sadu, peti ugostiteljski objekat koji je kamenovan i oštećen

  • 29

Poslatičarnica “Telep” u ulici Jožefa Atile u Novom Sadu, peti je ugostiteljski objekat koji je kamenovan i oštećen u novom talasu nacionalističkog nasilja u najvećem vojvođanskom gradu.

Grupa mladića, za kojima policija traga, polupala je sva stakla na poslastičarnici oko dva sata izjutra i napravili materijalnu štetu vlasniku A. Rašitiju, za kojeg su verovali da je albanskog porekla.

Jutros oko pola četiri, za sada nepoznati počinioci, pokušali su da zapale vrata džamije u Subotici, rekao je imam te džamije Selmo Dreković. Prema njegovim rečima, za sada nepoznata lica bacila su molotovljev koktel ili sličnu napravu na jedna od vrata džamije "Muhadžir" u Subotici i načinila štetu.

Nije došlo do širenja požara, ali su na vratima vidljivi tragovi paljevine. Drugi objekti džamije nisu bili predmet napada.

- Ja sam trenutno siguran, zbog toga što imam poverenje u policijske organe koji će preduzeti sve neophodne mere - rekao je Dreković novinarima, dodavši da su nakon incidenta nadležni organi obavili uviđaj i započeli istragu.

(Telegraf.rs/021/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Amel

    19. oktobar 2014 | 15:20

    Sramota sta rade ovi ljudi. Sta vam je dzamija kriva i ljudi koji posteno rade za koru hleba?

  • Sandžak

    19. oktobar 2014 | 17:48

    Ma niste vi ni za SSSR A kamoli za EU.

  • BanjaLuka

    19. oktobar 2014 | 17:28

    Neka vlast izjednaci broj albanskih poslovnih prostora u Srbiji sa brojem prostora koji Srbi drze u Albaniji ili sta vise sa brojem na jugu Srbije pa do Prizrena, a Srbi ako su vec Srbi neka ne kupuju u njihovim pekarama ili drugim radnjama i da sami sa tim ne zatvaraju svoje pekare zbog 10 para, centi ili maraka razlike u cijeni a sigurno i ne kvalitetnijom uslugom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA