UBIJAJU I VAN GRANICA: Džihadista pregazio vojnika u Kanadi

Vozač je bio poznat saveznim vlastima i postoje jasne indicije da je "postao radikalizovan", što se smatra mogućim uzrokom napada na kanadskog vojnika

  • 0

Kanadski vojnik je poginuo kada ga je kolima pregazio mladić za koga se sumnja da je islamski ekstremista, saopštila je danas kanadska policija. Ovo je prvi incident tog tipa u Kanadi, otkako se ta država priključila borbi protiv ekstremista Islamske države u Iraku.

Incident se dogodio u ponedeljak, kada je na dvojicu vojnika naleteo automobil u blizini tržnog centra u mestu Sent Žan sur Rišelje, 40 kilometara od Montreala. U policijskoj poteri koja je usledila ubijen je 25-godišnji vozač. Mediji u Kanadi su, pozivajući se na policijske izvore, izvestili da je vozač Martin Kutur-Rulo, žitelj tog grada u Kvebeku.

Vozač je bio poznat saveznim vlastima i  postoje jasne indicije da je "postao radikalizovan", kako piše u saopštenju kancelarije kanadskog premijera Stivena Harpera.

Portparol lokalne policije rekao je za britansku agenciju da je jedna od teorija da su upravo ti vojnici bili meta, ali da policija tek treba da utvrdi sve okolnosti događaja.

Kanadski bezbednosni zvaničnici godinama izražavaju zabrinutost zbog moguće pretnje od radikalizovanih mladih ljudi. Ova država sa šest borbenih aviona učestvuje u operaciji koalicionih snaga predvođenih SAD protiv džihadista u Iraku.

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Foto:ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA