CRVENI ALARM U HRVATSKOJ: Upozorenje na nevreme opasno po život!

- Prognozirane su neuobičajene vremenske prilike. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite svesni rizika koji je neizbežan. Sledite uputstva dana od strane vaših državna tela - navodi Meteoalarm u svom upozorenju za Hrvatsku

  • 10

Meteorolozi već nekoliko dana najavljuju veliku promenu vremena koja bi trebala da nastupiti u noći ozmeđu utorka i srede. U noćnim satima i tokom prepodneva počeće da pada kiša praćena pljuskovima, grmljavinom, a u višim predelima i sneg.

Kako prenosi "Jutarnji list", Meteoalarm je zbog nagle promene vremena za celu Hrvatsku objavio niz upozorenja, uključujući i nekoliko crvenih, koji upućuju na izuzetno opasno vreme. Crveni je alarm oglašen za Zagreb i širu okolinu, severnu Hrvatsku, Slavoniju i Baranju, kao i za severno Primorje i Istru. Upozorava se na moguće orkanske vetrove, koji bi na udare mogli duvati brzinom od 120 kilometara na sat.

- Prognoziran je veoma intenzivan meteorološki događaj. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informišite o očekivanim meteorološkim uslovima i rizicima - navodi Meteoalarm u svom upozorenju.

Iako su i za Liku, Gorski kotar i šire karlovačko područje najavljeni udari vetra takođe do 120 kilometara na sat, u Meteoalarmu su procenili da je u tim regionima na snazi narandžasti alarm, što znači da je vreme opasno.

- Prognozirane su neuobičajene vremenske prilike. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informišite o očekivanim meteorološkim uslovima. Budite svesni rizika koji je neizbežan. Sledite uputstva dana od strane vaših državna tela - navodi Meteoalarm.

Dodatno je objavljen i niz žutih, odnosno upozorenja najnižeg stepena. Zbog olujnog vetra ona su na snazi za srednju i južnu Dalmaciju, i dalmatinsko zaleđe, zbog grmljavine za sve krajeve osim Slavonije i Baranje, a zbog obilne kiše za veći dio unutrašnjosti te severno Primorje i Istru. Za Liku i Gorski kotar na snazi je i upozorenje zbog snega.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA