U ŠKOLAMA BEZ NASTAVE: Prosvetari štrajkuju zbog smanjenja plata!

- Štrajk je bespredmetan jer je smanjenje plata u prosveti neminovno. Da su plate u obrazovanju male, to je očigledno, ali učenici ne smeju da trpe zbog neslaganja sindikata sa odlukama Vlade - rekao je ministar prosvete Srđan Verbić

  • 22

Više od 800 osnovnih i srednjih škola u Srbiji danas neće držati nastavu zbog štrajka prosvetara. Nezadovoljni nastavnici okupiće se u 13 sati na Trgu Nikole Pašića u Beogradu i tu održati protest, bez blokade ulica i saobraćaja.

Oni traže da se prosveta izuzme iz najavljenog smanjenja plata i da se donesu platni razredi koji bi uredili visinu plata u skladu sa stručnom spremom. Ovi zahtevi, međutim, juče nisu naišli na razumevanje ministra prosvete Srđana Verbića, s kojim su se predstavnici sindikata sastali.

- Štrajk je bespredmetan jer je smanjenje plata u prosveti neminovno. Da su plate u obrazovanju male, to je očigledno, ali učenici ne smeju da trpe zbog neslaganja sindikata sa odlukama Vlade - rekao je nakon sastanka ministar Verbić i dodao da će u proseku plate od 42.000 biti smanjene na 39.000 dinara.

U sindikatima najavljuju da neće odustati od borbe i da će od novembra najverovatnije održaviti skraćene časove, potvrdio je “Blicu” Dragan Matijević, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prof.Biologije

    22. oktobar 2014 | 12:23

    Koliko para toliko muzike.Bitno je da su sebi političari podigli plate,šta ih briga za gladni narod

  • Delije

    22. oktobar 2014 | 08:50

    To bre

  • jaca

    22. oktobar 2014 | 14:15

    Smatram da su u pravu, oni koji nemaju za to hrabrosti ili vec sta kritikuju ih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA