NOVA MODA MEĐU SRPSKIM UDAVAČAMA: Ako želite da se udate, ovako se molite!

Na pravom ste mestu. Naučite naredne redove napamet i uspeh je zagarantovan. Tako kažu...

  • 39

Možemo da pričamo o ambicijama, profesionalnom ostvarivanju i "modernim" ženama koliko hoćemo, ali na kraju sve se svodi na jedno - dobru udaju!

Hteli mi to da priznamo ili ne, nema devojke kojoj nije san da se dobro uda, šta god ona pod tim podrazumevala. No, nisu sve pripadnice lepšeg pola te sreće da u pravo vreme sretnu pravu osobu. Da rešenje, međutim, i za njih postoji uverili smo se nedavno i to zahvaljujući pismu jedne čitateljke.

U nameri da pomogne svima koji tragaju za pravom ljubavlju preporučila nam je da izdvojimo koji trenutak i saslušamo je. To smo i učinili...

- Među 20-godišnjakinjama, ali i tinejdžerkama u poslednje vreme sve je popularnije čitanje molitve za udaju! Kada sam prvi put čula da tako nešto postoji, smejala sam se, no kako je vreme odmicalo cela stvar mi više i nije bila tako smešna - započela je priču sa nama studentkinja Jelena Opalović (23) nastavljajući:

- Istina je da sam bila veoma nesrećna u ljubavi. Činilo mi se da niko nije dovoljno dobar za mene, a i oko mene su se vrzmali sve neki neozbiljni tipovi. Jedne večeri posegnula sam za molitvenikom. Verujte mi, nije prošlo ni nedelju dana otkako sam svake večeri pred spavanje počela da čitam molitvu za udaju, i pojavio se moj Srđan! Evo ima godinu dana kako se zabavljamo, a nedavno smo se i verili! Nekoga poput Srđana je samo viša sila mogla da mi pošalje! - ispričala nam je Opalovićeva.

Vodeći se Jeleninom pričom rešili smo u celosti da prenesemo čitateljkama molitvu za udaju iz molitvenika objavljenog na pravoslavnoj internet prezentaciji sa blagoslovom arhimandrita Dionisija, duhovnika manastira Lipovac.

Ne ulazeći u efikasnost rečenica koje slede, moramo da primetimo da je svakako reč o redovima poetske težine i filosofske dubine zasnovanim na "drevnim istinama" na kojima bi jedinstvo svih zaljubljenih trebalo da počiva. 

Molitva za udaju:

Gospode, Bože Večni, Ti Si rastavljeno doveo do jedinstva i ustanovio međusobnu neraskidivu vezu muškarca i žene. Od Tebe biva da se žena sjedinjuje sa mužem radi pomoći i produženja ljudskog roda, zato daj i meni, Gospode, da se sretnem i združim sa čovekom koji me razume i kom bih mogla sve reći. Sjedini me sa takvim koji bi me iskreno, supružanski ljubio celog života. Daj Gospode da me pronađe onaj koji razlikuje ljubav od strasti i pohotljivosti. Daruj mi Gospode ženika koji će uvek iskati i tražiti moju dušu i moje srce, a ne samo moje telo. Ti sam Gospode Spasitelju na sveti način izvrši tajanstveni i čisti brak među nama da budemo složni duhom i telom, da međusobno obogaćujemo svoj bračni život, da jedno drugo ne ostavimo osiromašene i uporopaštene, već da kao supružnici budemo pobožni, jednodušni i zadovoljno srećni. Preslavni Gospode, još Ti se molim da onome koga traži duša moja i meni, daruješ da u naš život unesemo radost i Tvoj mir, da nađemo neprolaznu ljubav kojom nas Ti ljubiš i da uživamo u zdravoj i dobroj deci. Amin!

(K. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćora

    25. oktobar 2014 | 20:10

    Molitva ne škodi, koja da je. Bolje nego da idu kod vračare.

  • Tonći Prlac

    25. oktobar 2014 | 19:54

    Gospode Bože, pošalji mi nekog sa BMW-om, a ja ću za uzvrat, biti verna Dolce Gabani....

  • Mirka

    25. oktobar 2014 | 21:22

    Ja na plaži čitala knjigu Tajna.U knjizi kažu da ono što želimo moramo isprecizirati i čak najbolje napisati. I da se ništa ne sme zaboraviti u detaljima! I ja iz dosade počnem da pišem kakvog muškarca želim. Po odlasku sa plaže upoznah dečka/čoveka. Padne letnja avantura. Tako bar mislila u tom trenutku. Vremenom otkrivala njegovu ličnost (kao i on mene) i eto posle 4 godine zabavljanja, uplovili u bračne vode. Još da nam Bog decu da. Tek skoro se setih šta sam taj dan radila na plaži. I svatih da sam na spisak zaboravila staviti da ne sme biti pušač :).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA