RUSI DOLAZE: Raša Tudej otvara predstavništvo u Srbiji

Ljubinka Milinčić koja će biti rukovodilac centra u Beogradu je istakla da kod nas postoji potreba da se čuje reč i pogled Rusije na neku situaciju, a zvanična prezentacija centara u inostranstvu biće održana u Moskvi naredne nedelje

  • 15

Međunarodna informativna agencija Rusija danas (Raša Tudej) otvara predstavništva u 29 zemalja, među kojima i u Srbiji.

Svako od njih uskoro će imati svoj sajt na jeziku zemlje u kojem se nalazi, a potom će u proleće imati i radio. Portal u Srbiji će izveštavati o događajima u Srbiji, a spoljna politika biće u skladu sa politikom Rusije.

Rukovodilac centra u Beogradu biće Ljubinka Milinčić, dosadašnja dopisnica iz Moskve nedeljnika NIN, a ranije Politike. Kako je planirano, centar će zapošljavati 30 ljudi.

- Kod nas postoji potreba za ruskim pogledom, jer su kod nas više od 20 godina radili zapadni mediji. Skoro svi mediji su kupljeni. U Srbiji skoro da nema srpskih medija i biće veoma dobro čuti i reč Rusije,  kao i pogled Rusije na neku situaciju - rekla je Ljubinka Milinčić i dodala da je to posebno važno u ovom momentu kada se svi odnosi menjaju.

Zvanična prezentacija centara u inostranstvu biće održana u Moskvi naredne nedelje.

- Naš osnovni auditorijum su ljudi u svetu, a njih je, uveren sam više od milijarde, koji se tresu od američke propagande, koje su prepune i radio talasi, i agencije, novine, TV - izjavio je generalni direktor "MIA Rusija danas" Dmitrij Kiseljov TV Rusija 24 i dodao da oni drsko krše međunarodno pravo, menjaju istinu i činjenice i pokušavaju bukvalno da zombiraju ljude.

TV Rusija 24 navodi da to nisu samo "dopisničke tačke" već "multimedijski centri".

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je u decembru prošle godine ukaz o likvidaciji RIA Novosti i Glasa Rusije, na osnovu kojih je formirana MIA Rusija danas, uz objašnjenje da je neophodno najbolje iskoristiti državne rashode.

U obrazloženju odluke je navedeno da je cilj "povećanje efikasnosti državnih medija", a iz dokumenta sledi da je cilj Rusije danas izveštavanje u inostranstvu o državnoj politici i javnom životu Rusije.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Asa

    24. oktobar 2014 | 17:25

    Odlicno! Jedina ozbiljna medijska kuca u svetu

  • Carapan Goran

    24. oktobar 2014 | 16:03

    Konacno jedna lepa vest!

  • A - 10 Thunderbolt

    25. oktobar 2014 | 10:32

    Dosli su jer ce biti ratnih desavanja u Srbiji, a to uvek izazove veliku gledanost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA