Ova kompanija će se nadmetati za Železaru!

Predsednik kompanije "Esmark" Džim Bušar, koji je u Londonu razgovarao sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, rekao je da su imali "izuzetno produktivne i korisne razgovore, a premijer Vučić nas je obavestio o namerama srpske vlade da kroz nekoliko dana raspiše javni tender za ''Železaru"

  • 0

Kompanija "Esmark" potvrdila je u saopštenju da je zainteresovana za preuzimanje "Železare" Smederevo i da će se prijaviti na tender.

Predsednik kompanije "Esmark" Džim Bušar, koji je u Londonu razgovarao sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, rekao je da su imali "izuzetno produktivne i korisne razgovore, a premijer Vučić nas je obavestio o namerama srpske vlade da kroz nekoliko dana raspiše javni tender za ''Železaru".

- Veoma smo zahvalni premijeru i svim predstavnicima srpske vlade na njihovoj saradnji, a premijera Vučića smo obavestili da je Esmark nameran da se javi na tender i da će dati svoju ponudu - rekao je Bušar. On je saopštio i da je kompanija Esmark sačinila menadžment tim koji će biti spreman ukoliko se usvoji njihova ponuda na tenderu.

U saopštenju se navodi da upravljački tim ima veliko iskustvo na poslovima po Evropi i da je prethodno, između ostalog, radio na revitalizaciji kompanije U.S. Stil iz Košica.

"Esmark" navodi da je privatna porodična kompanija i da je tokom godina razgranala posao u nekoliko grana mada ima jake korene u industriji čelika. Tako, kompanija se sada skoncentrisala u nekoliko ključnih industrijskih oblasti, eksploraciju nafte i gasa, u avionskoj industriji, u poslovima nekretnina, tehnologije, itd.

Premijer Vučić posle razgovora u Londonu sa predsednikom kompanije "Esmark" Džimom Bušarom rekao je da je dogovor o "Železari" Smederevo veoma blizu.

"Mislim da smo imali veoma, kao što je "Esmark" rekao u saopštenju, plodotvorne razgovore i mislim da radnici "Železare" imaju razloga za zadovoljstvo", rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA