Džihadista tinejdžer hteo da digne u vazduh železničku stanicu u Austriji!

Dečak turskog porekla uhapšen je zbog sumnje da je planirao da baci eksploziv na bečku železničku stanicu. On je na prvom saslušanju, kako prenosi štampa, priznao da se preko interneta informisao o planovima za izradu bombe

  • 3

Austrijske vlasti uhapsile su četrnaestogodišnjeg austrijskog dečaka turskog porekla zbog sumnje da je, kako navodi danas bečka štampa, planirao da baci eksploziv na bečku železničku stanicu Vestbanhof i na železničke pruge.

Austrijske vlasti su očigledano blagovremeno delovale i sprečile plan dečaka, koji je bio već blizu svog cilja. Maloletnik, koji je, kako se navodi, pristalica Islamske države, imao je konkretne planove za izvršenje terorističkog napada u Austriji.

On je na prvom saslušanju, kako prenosi štampa, priznao da se preko interneta informisao o planovima za izradu bombe i želeo je uskoro i da realizuje svoj pakleni plan, koji bi, prema oceni eksperata za borbu protiv terorizma, zasigurno izazvao više žrtava.

U Sankt Peltenu, gde živi dečak, vlada velika zabrinutost, strah kao i nerazumevanje da je neko mogao imati takav plan.

U školi se ušlo u trag 14-ogodišnjaku, koji se u poslednje vreme čudno ponašao, a kada je policija pokrenula istragu brzo se ispostavilo da on nije bio "samo upadljiv po ponašanju prema drugim đacima".

Paralelno uz planove za teroristički napad u Austriji taj četrnaestogodišnjak je vršio i pripreme za put u džihad u Siriju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • superhik

    29. oktobar 2014 | 10:22

    Ко им је крив ! Зашто су их пустили у Аустрију ?!

  • cc

    29. oktobar 2014 | 11:01

    Eh musimani uvek problematicna populacija

  • B.b

    29. oktobar 2014 | 10:25

    Da sam ja na vlasti sve bi vratio kud su dosli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA