VUKAO SAM PSA TRAKTOROM DA GA NEKO NE BI ZGAZIO: Ovo tvrdi čovek koji je uznemirio Srbiju! (FOTO)

Protiv Jovice Stojkovića (46) iz Bobovišta podneta krivična prijava zbog zlostavljanja životinja, pošto ga je policija identifikovala kao osobu koja je 8. oktobra vukla psa vezanog za traktor

  • 73

"Moj muž nije kriv! Hteo je samo da pomogne kučetu, da ga ne zgazi nešto! Hteo je da ga zaštiti samo, on voli kučiće! Vezao ga je za traktor jer su ga automobili jurili putem, samo zato. Onda je to neko slikao i stavio na internet!"

Ovo tvrdi supruga Jovice Stojkovića (46) iz Bobovišta kod Aleksinca, koji je juče postao najomraženiji čovek među ljubiteljima životinja u Srbiji, pošto je objavljena fotografija na kojoj se iza njegovog traktora vidi vezan pas.

Aleksinačka policija je danas identifikovala Jovicu kao izvršioca ovog nedela i podnela krivičnu prijavu zbog zlostavljanja životinje 8. oktobra ove godine. Policija je reagovala nakon što je na društvenim mrežama osvanula fotografija, koju je napravio jedan slučajni prolaznik, koja je izazvala ogromno negodovanje javnosti i zahtev da se mučitelji životinja najstrože kazne.

Na saslušanju pred istražnim organima Jovica, rudar u Aleksinačkim Rudnicima, tvrdio je da nije imao nameru da muči svog kućnog ljubimca.

- On je kazao da je sa svojim sinom traktorom krenuo da obidje njivu u ataru sela Bobovišta, te da su sa sobom su poveli i psa kojeg su kanapom vezali za prikolicu. Prilikom povratka kući, prema njegovom objašnjenju, sin je primetio da pas ne ide za njima. Prišao je zadnjem delu prikolice i video da se pas zapleo u kanap kojim je bio vezan, a da ga traktor vuče. Zaustavili su traktor, oslobodili ga i on je nastavio dalje sa njima trčeći pored vozila – kažu naši sagovornici iz istrage.

Policija je otišla u Jovičino porodično domaćinstvo gde je pronašla životinju čija je sudbina bila u žiži interesovanja javnosti poslednjih nekoliko dana.

- Ustanovljeno je da je pas živ i zdrav, nije imao nikakvih povreda, a utvrđeno je da je uredno vakcinisan. Međutim, to nije amnestiralo od krivične odgovornosti njegovog vlasnika – kažu naši izvori.

Policija je saopštila da je protiv osumnjičenog podneta krivična prijava u redovnom postupku. Ukoliko bude osudjen Jovici preti novčana ili kazna zatvora do jedne godine.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pljuvač

    29. oktobar 2014 | 14:51

    Koji ste vi bolesnici...ccc...a kad padne čovek na ulici niko da mu priđe...licemeri...sad vas kao briga za psa...a da ga je ubacio u prikolicu, pa pas iskočio pod kamion,opet bi vlasnik, po vama bio kriv...onda bi rekli, što ga nije vezao za prikolicu...pametnjakovići...ja sam iz teksta zaključio da se on ipak brine za psa...i to više nego neko za svoje dete! Razmislite licemeri malo o tome!

  • S.C.

    29. oktobar 2014 | 13:55

    Ovom coveku nesto fali.

  • Dragana

    29. oktobar 2014 | 14:06

    Kako da ne ! Jos ga i zena brani ha ha ha ! Zasto ga nisi uzeo i ubacio u prikolicu nego si ga vukao tako ?!? Debil ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA