OGORČENI STUDENTI: Postupak protiv kolega zbog tuče u kojoj nisu učestvovali!

Dvoje studenata Filozofskog fakulteta dobilo je juče telegrame s obaveštenjem da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak zbog misterioznog događaja koji se odigrao 24. oktobra ove godine

  • 1

Dvoje studenata beogradskog Filozofskog fakulteta obavešteno je da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak zbog učešća u tuči, u kojoj, inače uopšte nisu učestvovali, saopštio je danas Samoorganizovani studentski pokret 2014, uz ocenu da se radi o pokušaju Uprave Filozofskog fakulteta da obeshrabri studente koji tri nedelje blokiraju nastavu.

Dvoje studenata Filozofskog fakulteta dobilo je juče telegrame sa obaveštenjem da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak zbog misterioznog događaja koji se odigrao 24. oktobra 2014, a na osnovu člаnа 9 tаčkа 6 Prаvilnikа o disciplinskoj odgovornosti studentа Univerzitetа u Beogrаdu.

Ta tačka se odnosi na 'izаzivаnje tuče ili učestvovаnje u tuči u prostorijаmа Univerzitetа, odnosno fаkultetа, ili u dvorištu, kаo i izаzivаnje neredа nа tim mestimа'", navodi se u saopštenju Samoorganizovanog studentskog pokreta 2014.

- Optuženi studenti niti su izazivali tuče i nerede, niti su u bilo čemu takvom učestvovali. Jedino što je kod dvoje redovnih budžetskih studenata moglo da zasmeta Upravi je njihova aktivnost u okviru blokade nastave - dodaje se u saopštenju.

- U ovom slučaju, napad na jednog od nas predstavlja napad na sve nas - poručili su studenti, uz osudu pokušaja Uprave fakulteta da "ospori Statutom Univerziteta garantovano pravo studenata na samoorganizovanje i slobodno mišljenje".

Uprava Filozofskog fakulteta je ponovo odbila studentske zahteve, iako je Samoorganizovani studentski pokret 2014 pristao na kompromis, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    30. oktobar 2014 | 19:03

    Ima puno svedoka. Deco, zaštitite svoje kolege, kažite samo istinu, a istina je na njihovoj strani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA