SRBIMA ZABRANJEN RAD NA SVETSKIM KRUZERIMA: Ukrcavali se na brodove kako bi tužili kompaniju i dobili odštetu!

Kako su počeli da se pojavljuju kandidati koji odlaze na kruzer sa samo jednim ciljem - kako što pre i uspešnije tužiti kompaniju, određene firme stavile su zabranu za primanje osoblja iz Srbije i BiH

  • 68

Iz godine u godinu sve veći broj mladih napušta Srbiju, jureći sigurna primanja, veću zaradu i lagodniji život. 

Veliki broj njih svoju sreću već je našao "preko bare", dok hiljade omladinaca pokušava da se ukrca na neki od svetskih kruzera ne bi li na taj način došao do neke zarade i uštede.

Međutim, kao i mnogo puta do sada, pojedinci su uspeli da sjajne šanse za zaradu ne samo unište, već na crnu listu da stave i sve druge iz ovih krajeva zainteresovane za taj posao. Zbog bahatosti i verovanja da će prevarom uspeti da brzo i lako dođu do velikog novca, danas postoji zabrana ukrcavanja za omladince iz Srbije i BiH na neke od najvećih svetkih brodova.

Naime, došlo je do toga da se pojavljuju kandidati koji odlaze na kruzer sa samo jednim ciljem - kako što pre i uspešnije tužiti kompaniju.

Kako su kompanije bivale na gubitku, što zbog odšteta, što zbog neadekvatno ispunjenih obaveza koje su zapoleni imali na brodu, odlučile su da više ne angažuju mlade iz ovog kraja Evrope. Čak i kandidati koji su čekali poziv, sada dobijaju obaveštenja da su odbijeni i da se neće ukrcati na brod.

- Mesec dana pre datuma mi je stiglo obaveštenje da sam ipak odbijena i da se neću ukrcati na brod. Nije mi bilo jasno zašto, kada sam sve kontrole prošla, a onda sam čila ovu priču - kaže Jovana R.

Kako se pominje na stranici "Poslovi na kruzerima" za sada je ova zabrana aktivna kod kompanije Royal Caribbean, ali ako se slične situacije nastave postoji šansa da i ostale kompanije uvedu zabrane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    31. oktobar 2014 | 21:37

    Има и лепих примера, што се тиче Срба. Жена и ја смо за нашу 25. годишњицу брака ишли на крстарење бродом, десет дана. Пацифик круз, Нова Каледонија и околна острва са P&O. На броду смо упознали два дивна, млада момка из Србије. Један је био из Новог Сада а други из Београда. Били су изузетно љубазни и услужни. Понос компаније. Годинама већ раде на броду. Воде две мале продавнице. Прави понос Србије.

  • Ivan

    31. oktobar 2014 | 20:29

    Tacno je da je Royal prekinuo saradnju sa jednom agencijom za regrutaciju posade iz Beograda, ali nije tacno da vise ne zaposljava Srbe. Ja sam na Royal-u vec dve godine, a pre samo tri nedelje je u moj department dosao mladic i to iz Beograda! Osim toga, vidim da druge etnicke grupe takodje rade te gluposti za tuzbama, pa su i dalje brojcano najzastupljeniji na brodovima. Ovo je samo zvaka srpskih agencija kako bi pod "otezanim" uslovima i za vece pare ipak "nekako uspevali" da posalju kandidate na brodove. A nigde ne pise da Srbi moraju da se prijavljuju preko srpskih agencija! Ja sam isao preko jedne engleske agencije i prosao sam 4 puta jeftinije nego da sam isao preko tog Dejana.

  • Slobo

    31. oktobar 2014 | 21:03

    Moguce da nema nista od stranih investicija u Srbiji? Treba naci razlog odustajanja stranaca.Ponovo je kriv narod a neko ko bih trebalo da zastiti svoj narod kao njegov prestavnik to ne zeli.Nije ovo slucajno sada napisano.Sve mi se cini da nam se ruzno vreme sprema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA