VIĐE ČUDA: Danas gej parada u Crnoj Gori!

- Činimo sve kako se ne bi ponovilo lanjsko divljanje. Ovakve šetnje, vandali ali i lopovi, koriste da prave haos - rečeno je u policiji

  • 31

Uoči današnje, druge po redu, gej parade u Podgorici, policija i tužilaštvo su pozvali građane da ne remete javni red i mir, jer će u suprotnom biti procesuirani i privedeni pravdi. Osobe za koje se sumnja da bi mogle praviti nerede, kao prošle godine, policija je juče preventivno saslušavala.

I protojerej SPC Velibor Džomić pozvao je vernike da se uzdrže od nasilja. Danijel Kalezić iz Kvir Montenegra saopštio je da očekuju prisustvo gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića, kao i ministra za ljudska i manjinska prava Suada Numanovića.

Prisustvo su potvrdili ombudsman Šućko Baković, šef delegacije EU Mitja Drobnič. Funkcioneri LP, PCG i DPS su najavili prisustvo. Svog predstavnika Leona Ðokaja delegirao je i SDP. Nova srpska demokratija osudila je juče privođenja protivnika Parade, navodeći da je reč o kršenju ljudskih prava.

Povorku, koja će šetati od hotela "Crna Gora" do stare zgrade vlade, obezbeđivaće više od 1.800 policajaca, a juče su postavljene zaštitne ograde na prilazima mestu održavanja prajda.

Ulice u centru grada zatvorene su od ranih jutarnjih sati. Kako se ne bi ponovile prošlogodišnje scene sa ulica Podgorice - policija je danima privodila, ali i saslušavala grupacije koje u svojim kartotekama imaju kao osobe sklone nasilju.

"Vijestima" je u vrhu policije rečeno da su na razgovore privođeni vandali koji su lani evidentirani na Paradi ponosa, ali i i oni koji su danima preko društvenih mreža pisali homofobne poruke.

- Činimo sve kako se ne bi ponovilo lanjsko divljanje. Ovakve šetnje, vandali ali i lopovi, koriste da prave haos - rečeno je u policiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tina

    2. novembar 2014 | 10:04

    Sto je meni to smesno... Djetici i gej parada :)

  • Bond

    2. novembar 2014 | 10:17

    Sta se bjeli u gori zelenoj Jal je gey jal su labudovi

  • Comment

    2. novembar 2014 | 10:42

    Jedna potpuno nepotrebna i degutantna manifestacija organizovana samo iz apsolutno politickih potreba. Odgovorno tvrdim da je bar 80 procenata ljudi sa homoseksualnim sklonostima protiv toga jer njima nije potrebno nikakvo setanje. Meni bi bilo krajnje ponizavajuce da me neko proseta gradom kao eksponat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA