NEUTEŠNA MAJKA NASTRADALIH DEVOJČICA: Izgoreše mi deca na moje oči, šta ću sada bez njih dve!

- Izgoreše mi deca na moje oči! Ništa nisam mogla, ni da im pomognem, ni da im priđem, ni da ih spasem... U momentu sam kročila da potrčim, ali su mi se preplašeni Dušica i Dušan držali za suknju. Jao, gde ću sada bez njih dve... - neutešno je narikala majka Ksenija

  • 9

U požaru koji je zahvatio njihovu porodičnu kuću u selu Mosna kod Donjeg Milanovca, izgorele su sestrice Dragica (3) i Mirjana Bosilkanović, koja bi za pet dana napunila dve godine.

Nesreća se dogodila najverovatnije dok su devojčice spavale kada je žar iz peći zapalio kuću od drveta i blata. Njihova majka sa Ksenija Nikolić, koja bi za nekoliko dana trebalo da se porodi, otišla je do bunara da zahvati vodu i sa sobom povela ćerku Dušicu (5) i sina Dragišu (4), piše "Alo".

- Izgoreše mi deca na moje oči! Ništa nisam mogla, ni da im pomognem, ni da im priđem, ni da ih spasem... U momentu sam kročila da potrčim, ali su mi se preplašeni Dušica i Dušan držali za suknju. Jao, gde ću sada bez njih dve... - neutešno je narikala majka Ksenija.

Njen muž Živojin Bosilkanović bio je u nadnici kod komšija kada je primio poziv od komšije koji mu je zauvek promenio život.

- Javio sam se, a komšija mi je rekao da mi kuća gori i da su mi deca stradala. Kao pomahnitao sam trčao, sve misleći da je neka greška, da komšija nije dobro video - kaže nesrećni otac Živojin.

Ipak, kada je stigao do kuće dočekao ga je dim koji se vijorio iz zgarišta. Sada se uzalud pita zašto nije ostao kući, zašto Ksenija nije otišla sama, jer bi onda dvoje starije dece probudilo i spasilo ćerkice.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    4. novembar 2014 | 07:17

    Saucesce majci i ocu. Nema nista strasnije od gubitka svoje dece a pogotovo na ovako strasan nacin. Citam komentare i optuzbe na racun roditelja na raznim forumima, strasno je kakav smo svet postali. Okrecemo glavu od onih kojima je pomoc potrebna ali smo u sekundi spremni da osudimo one kojima osuda cesto nije potrebna.Mnogo ljudi zivi u oskudici, jedva sastavljaju kraj sa krajem. Raditi se mora, deca treba da se hrane, oblace, skoluju, a od cega? Drzava nije zainteresovana da podrzi porodice sa vise dece iako o tome prica svaka vlast u ovoj zemlji vec par decenija unazad. Onda se pojave pametnjakovici koji kazu da decu ne treba radjati ako ih ne mozete izdrzavati. Takvi stavovi na pravi nacin odslikavaju stanje nase nacije.Lepo je sedeti u udobnoj stolici i kuckati po ekranu tableta kako neko nije ili jeste dobar covek, ali zaista biti covek je mnogo teze...

  • Da. .... da

    4. novembar 2014 | 05:27

    Da te srce zaboli......vecni mir,dusama malim neduznim....a roditeljima i deci snage.....

  • M!N

    4. novembar 2014 | 07:44

    Nikad ne ostavljati decu same..NIKAD !!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA