Ovako džihadisti uče decu da ubijaju neprijatelje (FOTO) (VIDEO)

Na internetu se nedavno pojavio video-snimak dečaka koji prolazi kroz obuku džihadista da bi se u skorijoj budućnosti našao na linijama fronta. Ovo je samo još jedan dokaz kako Islamska država sprovodi indoktrinaciju nad decom od ranog uzrasta

  • 4

Bosonogi plavokosi petogodišnji dečak, naoružan pištoljem, trči po ulicama Sirije. Pretvara se da  izbegava neprijateljsku vatru dok se pomera s jednog mesta na drugo, i pomislili biste da se igra dečije igre pljačkaša i policajca. Ipak, ovo nije igra.

Dečak bele puti se ne igra, njega obučavaju članovi Islamske države (ID) za borbu. Obučen u donji deo trenerke, džemper i lagane patike, u jednom momentu zastaje da bi "napunio" oružje metkovima. Ovaj video-snimak postavila je na internet aktivistička grupa "Raqqa is Being Slaughtered Silently", koja dokumentuje šokantna nasilja i opsesiju nametnutu od strane džihadista.

- Video je još jedan dokaz da ID sprovodi indoktrinaciju nad decom od ranog doba da bi uspeli da održe vlast u regionu. Snimak je zabrinjavajući, pogotovo jer će "nasleđe ID biti dugoročno, čak iako do kolapsa dođe sutra", kako oni kažu - rekao je Čarli Vinter, portparol "Quilliam Foundation Think Tank" grupe.

Na snimku se vidi još jedan dečak sa narandžastim džemperom sličnih godina, koji gleda u kameru dok se veruje da pored njega stoje militanti ID i posmatraju. Dečak bele puti trči sa pištoljem u rukama od ćoška do ćoška, pretrčava ulicu, i traži zaklon dok se pretvara da razmenjuje vatru sa neprijateljima u uporištu ID. On ne drži pravo oružje već nešto nalik vazdušnom, i da se ne nalazi na teritoriji koju su osvojili džihadisti, pomislili biste da se igra rata.

Grupa "Raqqa is Being Slaughtered Silently" sprovodi akcije u gradu Raki, koju smatraju prestonicom ID, a manji broj aktivista se nalazi izvan granica i komuniciraju sa spoljnim svetom. Rizikujući svoje živote, grupa korsiti mobilne telefone da bi zabeležili zločine koji su počinili članovi ID u ovom gradu.

- Bili smo aktivisti protiv režima sirijskog predsednika Bašara al Asada kada smo počeli, ali nakon što je naš grad bio oslobođen a ID oduzeo našu slobodu, rešili smo da radimo kampanju da bi pokazali svetu koje zločine čine - rekao je Abu Ibrahim Rakavi (22) koji je bio prinuđen da napusti Raku.

Dodao je da oko 90 odsto ljudi iz Rake protiv ID, dok ostalih 10 procenata dobija od njih novac, moć i zbog toga ih žele u gradu. U međuvremenu, pojavila se informacija da su ekstremisti otvorili versku školu "Osama Bin Laden", u jednom malom gradu na severu zemlje.

Prošle nedelje se pojavila fotografija koja pokazuje kako sirijsku decu teroristi obučavaju u vojnom logoru. Fotografije, za koje se veruje da su nastale u blizini Rake, pokazuju kako ih uče osnovne borbene veštine i da koriste puške, i vidi se kako prisustvuju časovima ekstremističke ideologije.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Алекса

    4. novembar 2014 | 17:06

    Сад ће коментари да је снимак лажан и да ово нема везе са исламом.

  • Gagag

    4. novembar 2014 | 16:58

    Pogledajte film "Krvavi dijamant"...veoma slicno...

  • Ivan

    5. novembar 2014 | 10:15

    Decak nije bosonog!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA