DA LI JE OVO OBAMIN KRAJ? Demokrate izgubile Senat i predale ga Republikancima!

Republikanci su ojačali svoju većinu u Predstavničkom domu koja je na putu da dosegne gotovo istorijski nivo, što će im doneti 52 mesta u Senatu koji ima 100

  • 8

Republikanci su na takozvanim međuizborima u SAD osvojili većinu u Senatu, tako da sada kontrolišu oba doma Kongresa, zahvaljujući tome što su glasači veoma nezadovoljni američkim predsednikom Barakom Obamom.

Republikanci su ojačali svoju većinu u Predstavničkom domu koja je na putu da dosegne gotovo istorijski nivo, ocenjuje Asošiejted pres.

Posle ovog poraza demokrata, Obama će poslednje dve godine svog drugog mandata provesti vladajući sa Kongresom, koji u potpunosti kontrolišu njegovi oponenti, odlučni da blokiraju njegovu politiku.

Republikanci su osvojili najmanje sedam novih mesta u Senatu koja su do sada držali demokrati, dok demokrati nisu uspeli da ugrabe nijedno mesto koje su do sada držali republikanci. To potonjima obezbeđuje najmanje 52 mesta u Senatu koji ima 100 mesta.

Republikanci su pobedili i u dve važne guvernerske trke, jednu na Floridi i drugu u Visokonsinu, gde su demokrate mislile da imaju solidne šanse za uspeh.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • аконкагва

    5. novembar 2014 | 09:28

    И ако буде, и ако не буде, и ако дође неки други, исто само друго паковање.

  • Jaj

    5. novembar 2014 | 10:49

    Predsednik je samo piun tako da ko god bude vodice istu politiku kao i do sada.Izbori su samo zabava za masu

  • Vatro Marx

    5. novembar 2014 | 19:07

    Ne znam kakvu demokratiju imaju SAD, Veliki je rasizam, posebno ponašanje prema crncima a i prema indijancima,i juznoamerikancima tako nešto nisam video to se zove demokratima. U ostalom sve mije isto tko ce u buduće vladati ništa se neće promijeniti i dalje ce dijeliti batine po svijetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA