Hrvat će biti novi predsednik Amerike? (FOTO)

Postoji mogućnost da političar hrvatskih korena i guverner Ohaja postane prvi predsednik Sjedinjenih Američkih Država koji je poreklom s Balkanskog poluostrva

  • 15

Američki političar poreklom iz Hrvatske, Džon Kašić, mogao bi da postane prvi predsednik SAD-a poreklom sa Balkana pošto je potencijalni kandidat Republikanske partije. Uslov za to jeste da  zadrži funkciju guvernera Ohaja, za čiji se novi mandat izborio uz značajnu prednost na predizbornim anketama.

- Uspeli smo! Naša kampanja i Ohajo su pobedili. Duboko se nadam da ćete prihvatiti moju zahvalnost za to što ste odigrali glavnu ulogu u ostvarenju naše pobede. Zajedno ćemo popraviti Ohajo - rekao je Džon Kašić.

Osim što se bavi politikom, on je ranije bio i voditelj na televiziji "Fox" i  imao je svoju emisiju. Rođen je u Pensilvaniji, a roditelji su mu poginuli 1987. godine u teškoj saobraćajnoj nesreći.

On je prvi put došao u žižu interesovanja javnosti kada je "Dejli bist" objavio da je poznati milijarder Šeldon Adelson guvernera Ohaja uvrstio među kandidate za "Šeldonov izbor" za novog predsednika SAD.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TamoDaleko

    5. novembar 2014 | 16:05

    Nisam siguran da li je Hrvat ili Srbin, uglavnom, Kasici su iz sela Zitnic kod Drnisa i Srbi su. Da li ih ima jos negde i da li su tamo Hrvati (Katolici) ne znam. Uglavnom, covek dosta promenio u Ohaju na bolje, ne podrzavam mnogo politiku Republikanaca ovdje, ali jucer sam glasao za njega. Onaj drugi je bio totalni promasaj (Za guvernera Ohaja)

  • Mile

    5. novembar 2014 | 22:31

    Ma sta se palite,svejedno ko je predsednik SAD,politika im se ne menja,pevac ili krelac....

  • Chicha

    5. novembar 2014 | 21:24

    Ako uradi kao Stipe Mesić u SFRJ,kao njen zadnji predsednik i rušitelj,to će biti ono pravo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA