VENČAVAJTE SE: U Vojvodini daju kuće mladim parovima

Od sutra je otvoren konkurs pokrajinskog Sekretarijata za stambeno zbrinjavanje mladih bračnih parova u Vojvodini

  • 29

Mladi bračni parovi, koji su spremni da žive u nekom od vojvođanskih sela, mogu se od sutra prijaviti na konkurs pokrajinskog Sekretarijata za stambeno zbrinjavanje mladih bračnih parova, prenosi RTV.

 

Pokrajina će u kupovini kuće učestvovati sa sumom do milion dinara, a za tu namenu do kraja godine opredeljeno je 40 miliona dinara, kako bi se pomoglo mladim bračnim parovima, ali i podmlađivanju vojvođanskih sela.

 

Da je dom više od četiri zida pokrivena krovom, govori priča porodice Opačić koja je od Fonda za izbeglička lica, nakon gotovo dve decenije podstanarskog života, dobila kuću u Pavlišu. Tri generacije te porodice zahvalne su što nakon toliko godina nastavljaju život u prostoru koji mogu da nazovu svojim domom.

 

 

- Jeste da je kuća stara, da ima tu još dosta da se ulaže, ali ima dovoljno prostora da svako ima svoj kutak i svoj mir - kaže Đuka Opačić

 

Jedan od uslova za konkurisanje je da ni jedan od supružnika nema nekretninu na svom imenu, kao i da u obzir dolaze sva sela osim prigradskih naselja. Prema procenama, prve kuće mogle bi biti kupljene već do kraja godine, a ukoliko bude interesovanja, sledeće godine biće opredeljeno više novca za kupovinu kuća.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    6. novembar 2014 | 09:55

    Čuj mladim bračnim parovima. Svim porodicama dati krov nad glavom ko želi da ostane na selu. Pa sela nam izumiru, nema stanovništva. Vojvodina prvo treba da zbrine svoje državljane pa tek onda izbeglice, azilante i ostale koji žele da nastane Vojvodinu.

  • Srbija ubija

    6. novembar 2014 | 10:13

    Vojvodina kupuje kuce po selima kako bi na taj nacin zbrinula porodice i ucinila nesto da sela ne zamru potpuno. Cesto je to kuca velike kvadrature sa poprilicnom "zelenom" povrsinom. Bila bi lepa slicna akcija po Srbiji. Jok, treba da se sedi u golubarniku od 30 kvadrata, cesto ziveti uz dotiranje matorih, ali zivis u gradu...

  • Bozulex

    6. novembar 2014 | 08:17

    Najzad nešto pametno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA