KAKAV HEROJ!!! Evo kako je sirijski dečak spasao malu sestru od snajpera praveći se mrtav! (VIDEO)

Mališan je pao na zemlju dok je trčao ka uplašenoj devojčici kroz stravičnu pucnjavu, odglumio je da je pogođen kako bi naterao napadače da prestanu sa rafalima

  • 9

Rat u Siriji odneo je mnogo života, kako iz redova vojnih snaga tako i nedužne civile koji su se sticajem okolnosti našli na mestu nekog krvavog obračuna. Kao i u svakoj ratnoj borbi, pored žrtava, u sećanju ostaju i junaci koji su svojim malim učinkom spasili nekog drugog, a često tako rizikovali i svoje živote.

Na snimku koji je objavljen na Jutjubu, prikazan je mali dečak iz Sirije koji je prkoseći paljbi snajpera, spasio život svoje preplašene sestre koja se krila ispod automobila. Mališan je pao na zemlju dok je pretrčavao prostor na kome se dešavala stravična pucnjava. On je odglumio da je pogođen kako bi dobio na vremenu i na trenutak zbunio napadače koji su prestali da pucaju.

Posle ovog hrabrog i dobro smišljenog poteza, brzo je ustao i otrčao po devojčicu koja je nepomično čekala ispod izgorelog kamiona  na putu. Ljudi koji su snimili ovu neverovatno potresnu i neizvesnu scenu, uzvikivali su "allahu akbar" (Veliki je Bog) kada su videli da dete ipak nije bilo pogođeno nijednim metkom.

Hrabra deca su trčala kroz prašinu bežeći od snajpera kojima su bili žive mete, i uspeli su da se spasu i pomognu jedno drugome.

Više od 11.000 dece poginulo je u sirijskom ratu od 2011. godine, a veliki broj njih bili su žrtve snajperista. Ujedinjene nacije optužuju sirijske vlasti za zločin protiv čovečnosti, uključujući upotrebu snajpera protiv male dece.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: telegraph.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gringooo

    11. novembar 2014 | 18:52

    Zalosno sta se desava ovok narodu...

  • Vladimir

    13. novembar 2014 | 02:15

    Realno, oni klicu Allah uegber i kad neko pogine, i kad prezivi, i sve je Allahova volja. 11000 dece poginulo i sad mi neki musliman kaze da je ovo dokaz da Allah postoji??? Kakav primitivizam, 11000 je upravo suprotan dokaz! Ako je OVO jedini dokaz, ja bih se te vere odrekao. Ne treba traziti dokaz da Bog postoji, nego treba verovati. Na kraju kaze Allah uegber ćevap! Salu na stranu, ne zelim da ni jedna osoba bilo koje vere pogine, pogotovo NE DETE! A koje su vere ovi sto pucaju?

  • Djuka

    13. novembar 2014 | 16:57

    Zasto su tvoji meci, isli ka mojoj deci, o njima sanjam i mastam decu ne mogu da prastam! Sto stoko bolesna u decu pucate, u glavu vam pucali svaki dan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA