≫ 

Da li su ovo najgluplje slavske SMS poruke?

Počela je sezona slava, što znači da je vreme da ponovo budete originalni prilikom smišljanja čestitke. Ipak, neki u želji da budu inovativni, često pogreše i pošalju besmislenu poruku. Pogledajte neke od najglupljih slavskih SMS poruka

  • 21

Sigurno ćete i ove godine biti pozvani na makar jednu slavu (Sveti Nikola vam ne gine), pa je red da imate dobru čestitku kojom želite sve najbolje osobi kod koje idete.

Međutim, šta se desi kada potpuno omašite poentu? To izgleda otprilike ovako:

1. Izgleda da primaoci poruke ne kapiraju da im čestitke šaljete preko mobilnog, pa je bitno to naglasiti.

- Domaćine Bog pomaže silni, evo uzeh u ruke mobilni, pa polako nabadam Ti slova, da stigne Ti poruka ova. Slavski dan Vam srećan domaćine, da imate goste fine, da zdravica dugo kruži, da se vino dobro služi, da u domu cveta sloga, da je zdravlje dar od Boga! Da se vazda pesma ori, da se mudra reč zbori, da se raduju mali tići, sretna slava (prezime porodice), nek je slava srećna svima, da slavite vekovima! Dižem čašu puna vina da nazdravim Vama svima! Srećna slava!

2. Ukoliko slavite svetog Jovana, možda ćete dobiti ovu poruku. Da li i vama početak zvuči kao "Danas nam je divan dan, divan dan..."

- Evo nama divnog dana, naše slave svetoga Jovana! On Krstitelj beše našega Gospoda, Preteča i Prorok Boga istinoga. O Jovane sveti, mi ti se molimo za sve one koje u Hristu volimo. Zastupnik nam budi pred prestolom Tvorca, izmoli nam milost kod Sina i Oca! Srećna slava, zdravi bili, u zdravlju je proslavili!

3. Za slučaj da preispitujete nacionalnost svog gosta...

- Srpski mislim, srpski pišem, srpski zborim, srpski dišem, srpsku crkvu obilazim, moje milo srpstvo pazim, za njega se Bogu molim, pravoslavlje sveto volim, i krstim se sa tri prsta, tradicija to je srpska, i dičim se jer ja imam srpsko srce u grudima, pa ću noćas kao i ti srpsku novu proslaviti. U to ime imam želju da je čekaš u veselju, u radosti i ljubavi, ukućani da su zdravi, svaka sreća da vas prati da se dobro dobrim vrati.

4. Poniznost je vrlina.

Vojskovođe nebeskih sila, mi nedostojni uvek vas molimo da nas ogradite vasim molitvama, zaklonom krila vese duhovne slave, čuvajući nas koji vam usrdno pripadamo i kličemo: “Od nevolja izbavite nas kao činonačelnici višnjih sila”. Srecna Slava!

5. Malo rime da se istakne koji pol je ipak bitniji.

- U čije se zdravlje vino pilo, sve mu zdravo i veselo bilo, rodilo mu i žito i vino, ponajviše pšenica belica i u kući sve muška dečica.

6. A šta je sa taštom?

- Ovu kalenicu ćemo da pijemo za domaćinovo zdravlje. Bog neka da njemu i njegovim sinovima, ćerkama, snahama, unucima, unukama i svemu porodu njegovom zdravlje i sreću … svaki berićet u polju i domu, da su mu puni ambari sa žitom, guvna sa slamom i senom, torista sa ovcama i govedima, kravama i kobilama, bivolicama i volovima, tejacima i ždrebicima …Srećna Slava!

Koju besmislenu poruku ste vi primili za slavu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    16. novembar 2014 | 19:08

    Strašno... Najveća glupost i skrnavljenje Slave... Za mobilne operatere super stvar.

  • Blade

    16. novembar 2014 | 17:39

    Telefon je uspeo da otudji ljude

  • Samo jedno

    16. novembar 2014 | 17:49

    U Srbiji se kaže i piše srećan ili srećna ili srećno itd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA