UZ KAUCIJU OD DVA MILIONA EVRA: Bandić pušten iz pritvora!

Bandiću je prihvaćena kaucija u nekretninama njegovih prijatelja, što je najveća ponuda za odbranu sa slobode nakon 1,5 miliona evra koje su u nekretninama založili prijatelji bivšeg premijera Ive Sanadera

  • 9

Istražni sudija zagrebačkog Županijskog suda prihvatio je danas kauciju koju su za odbranu sa slobode ponudili optuženi zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i njegovi saučesnici u aferi "Agram" koji se i dalje nalaze u zatvoru Remetincu.

Uskokova tužiteljka Ksenija Krizman rekla je nakon ročišta da je sudija Zdenko Posavec prihvatio Uskokov predlog da se osumnjičenima odredi istražni zatvor, ali je ostavio mogućnost da se svi brane sa slobode uz položene kaucije koje su veće nego ranije.

Bandiću je, kako se nezvanično saznaje, za izlazak iz Remetinca prihvaćena kaucija od oko 15 miliona kuna (oko 2 miliona evra) u nekretninama njegovih prijatelja, što je najveća ponuda za odbranu sa slobode nakon 12,4 miliona kuna (1,5 miliona evra) koje su u nekretninama založili prijatelji bivšeg premijera Ive Sanadera, javila je hrvatska državna agencija HINA.

Istragom je obuhvaćeno ukupno 16 osoba i dve firme, a Tužilaštvo najavljuje blokadu imovine i ispitivanje najmanje 270 svedoka tokom istrage, što može potrajati mesecima.

U svim slučajevima, gradonačelnik Zagreba se sumnjiči da je oštetio grad kojim je upravljao 12 godina, osim u slučaju povezanim s predsedničkom izbornom kampanjom gde je zbog neplaćanja poreza na donacije primljene posle izbora 2010. navodno oštetio i državni budžet. Ukupnu štetu Tužilaštvo procenjuje na oko 2,6 miliona evra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBIN

    13. novembar 2014 | 20:14

    Odakle ti 2 miliona???

  • Hr

    13. novembar 2014 | 20:46

    To se lopova ne pita!!!!

  • posten Srbin

    14. novembar 2014 | 06:41

    Ne ulazim u sudski procès ! Ovaj covjek je toliko pomogao srbe i srpsku pravoslavnu crkvu u hrvatskoj. Nije Gledao ko je hrvat a ko Srbin ili ROM. Pupovcevi ispijaci kava i vina mogu da mu pljunu pod prozor. Bandicu hvala u ime srba povratnika !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA