NEVEROVATNO OTKRIĆE: Pogledajte šta su našli na dnu misterioznog kratera u Sibiru!

Taj krater je najveći od tri na poluostrvu Jamalu čije ime znači 'kraj sveta'. Prečnik mu je 60 metara, dubina oko 16,5 metara, a dno mu je zaleđeno jezero

  • 6

Ruski istraživači snimili su neverovatne fotografije u unutrašnjosti novonastalog kratera u Sibiru, na području koje tamošnji stanovnici zovu krajem sveta.

- Uzeli smo uzorke zemlje, leda, plina i vazduha pa smo sve izmerili kako smo planirali, međutim sad će naučnicima trebati vremena da obrade podatke i da donesu zaključak - kazao je Vladimir Puškarev, direktor Centra za arktička istraživanja.

Taj krater je najveći od tri na poluostrvu Jamalu čije ime znači "kraj sveta". Prečnik mu je 60 metara, dubina oko 16,5 metara, a dno mu je zaleđeno jezero.

- Dubina jezera je oko 10,5 metara, ali je moguće da je i veća. Čekamo da naučnici donesu svoje zaključke. Planiramo da istražimo i okolno područje - kazao je Puškarev. Jedna od teorija stručnjaka je kako je podzemna eksplozija plina odgovorna za stvaranje kratera.

- Za sada ne vidimo nikakvu opasnost u iznenadnom pojavljivanju takvih rupa, ali moramo da ih proučimo kako bismo bili sigurni da razumemo prirodu njihovog nastanka i da ih se ne moramo bojati - kazao je Puškarev komentarisaći hipotezu da su ruski krateri istog porekla kao i Bermudski trougao u Atlantskom okeanu.

(Telegraf.rs / izvor. rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    14. novembar 2014 | 18:35

    Sta su nasli ?

  • djavo15

    15. novembar 2014 | 16:22

    dobro jutro kolumbo to se kaze ja sam to video jos pre nekih 2 meseca i srbi koji rade na jamasloj teritiriji . samo je pesak nekih 3m dubine posle ide samo led

  • Zoki

    14. novembar 2014 | 19:46

    A jesi im rekao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA