JEZIVA ISPOVEST CRNOGORCA KOME JE UMRO TEK ROĐENI SIN: Ne daj bože da iko doživi našu sudbinu!

- Kad je porodici bilo jasno da će se Dušan teško izvući, u subotu ujutro pozvali su sveštenika, koji ga je krstio na Neonatologiji. Eto, sad imam dva anđela kući i jednog na nebu - kaže Slaviša Knežević

  • 3

Ni tri dana nakon smrti tek rođenog sina Dušana - porodica Knežević iz belopoljskog naselja Nedakusi ne može da se pomiri sa tragedijom.

Porodica danima vraća slike od noći 8. novembra, kada je Dušan rođen, pa sve do prošle subote, kada je dete preminulo.

Otac Slaviša Knežević, jedva izgovarajući reči od bola, sinoć je prepričao kako su protekli trudnički dani, porođaj, ali i višednevna borba da se njihov tek rođeni sin spasi.

“Nadali smo se do poslednjeg trenutka. Iako smo u petak shvatali da će se naš sin teško izvući, hteli smo da verujemo da ćemo dobiti ovu borbu. Nažalost, nije bilo tako. Nije izdržao”.

Preminula beba je trebalo da bude treće dete Slaviše i Danke Knežević, a porodici najteže padaju pitanja djece: “Zašto beba nije došla kući”...

“Trudnoća je protekla u najboljem redu... Dečak se rodio na Mitrovdan, 8. novembra u 20:40 časova, a na rođenju je bio zdrava, vitalna beba, koja je ocenjena sa devetkom, a kako su nam pojasnili, to je sada i najveća ocena... Dva dana bilo je sve kako treba, a sin je spavao pored majke. Prvi simptomi su se javili u ponedjeljak, kada mi je Danka rekla da je dete nešto modro i nekako drugačije. Ljekari su od nas tražili da uradimo privatno laboratorijske analize. To smo i uradili. U utorak je stiglo novo pogoršanje - nakon dogovora u bolnici, naša beba je prebačena u Podgoricu”.

Nakon prijema u Institut za decu javila se visoka temperatura, a sreda je donela novo pogoršanje - otkazali su bubrezi...

Tog dana sam avionom neke uzorke odneo u Beograd. Danima nisam spavao, bio sam non-stop ispred KC-a i nadao se da će terapija početi da deluje i da će se naš sin oporaviti. Nažalost, nije tako bilo”.

Kada je porodici bilo jasno da će se Dušan teško izvući, u subotu ujutro pozvali su sveštenika, koji ga je krstio na Neonatologiji.

Eto, sada imam dva anđela kući i jednog na nebu”.

Otac bebe juče je više od četiri sata davao detaljnu izjavu i pred tužiocem u Bijelom Polju.

“Mene sada interesuje da se utvrdi krivična odgovornost svih u lancu. Ostalo nam je sada da se borimo i da se molimo da se spasu ostale bebe... Ne daj bože, da iko doživi našu sudbinu”.

(Telegraf.rs / Vijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sladjana

    19. novembar 2014 | 15:15

    Nece tu nista uspeti i ja sam se borila za mog andjela al nema pravde. Ne mozemo protiv cele mafije ili sta vec. Ja se pomirila stim jer nemam kud.

  • vox populi

    19. novembar 2014 | 23:41

    Najveca greska je sto se odustaje od borbe !

  • M!N

    20. novembar 2014 | 08:52

    Moja sestra se porodila u Lazarevcu,dete dobilo sepsu ali se hvala Bogu izvukao..Eno ga ziv i zdrav ima 2,5 god..Bili u Beogradu na neonatologiji oko 2 meseca...Strasno kako se bahato ponasaju prema najslabijim bicima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA