Ovaj čovek će srušiti Evropu (FOTO)

Lider stranke za nezavisnost Velike Britanije (UKIP) Najdžel Faraž, koji se već godinama bori za izlazak Britanije iz EU, dobio je "vetar u leđa" nakon što je kandidat njegove stranke pobedio na izborima u Ročesteru, što je težak udarac vladajuće konzervativce

  • 11

Konzervativci britanskog premijera Dejvida Kamerona izgubili su drugo poslaničko mesto zbog pobede anti-evropske Stranke za nezavisnost Velike Britanije (UKIP) na izborima u Ročesteru, što je težak udarac i najavljuje moguće političke nemire u idućoj izbornoj godini.

Lider UKIP-a Najdžel Faraž se već godinama bori za izlazak Britanije iz EU, a ako se na opštim izborima nastavi ovaj trend, on će uspeti u svojoj nakani, i dezintegracija EU je pred vratima.

UKIP, koja pridobija nezadovoljne birače koristeći rastući strah od imigracije, porazila je Kameronovu partiju na vanrednim izborima u Ročesteru i Strudu šest meseci pre nacionalnih izbora, prenosi Rojters.

- Ako možemo da pobedimo ovde možemo širom zemlje - zadovoljno je izjavio kandidat UKIP-a koji je pobedio na ovim vanrednim izborima Mark Rekles.

Kameronovi konzervativci, ali I Laburistička stranka suočeni su sa sve snažnijom UKIP i škotskim nacionalistima koji bi mogli da uruše dvopartijski sistem koji je na snazi od 1945.

Takođe pobeda UKIP, koja se zalaže za izlazak Velike Britanije iz EU i smanjenje imigracije, mogla bi voditi ka udaljavanju Londona od Brisela.

- Ako verujete da je ovaj svet veći od Evrope, i ako verujete u nezavisnu Veliku Britaniju pridružite nam se i vratićemo vam zemlju - poručio je Rekles glasačima.

Inače on je bio poslanik konzervativaca pre nego što je postao drugi poslanik UKIP-a, a njegova stranka se nada da će ovaj uspeh voditi ka daljim dobrim rezultatima.

Kameron je ranije okarakterisao UKIP kao “ludake i prikrivene rasiste”, ali ta stranka je pobedila na izborima za Evropski parlament u maju i pretvorila se u pravu predizbornu mašineriju.

Kako bi stao na put UKIP-u Kameron je obećao tvrđi kurs Londona prema EU i najavio referendum o članstvu 2017. Međutim on još nije tačno definisao promene koje želi u savezu sa partnerima u EU.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PaM Lukic

    21. novembar 2014 | 13:07

    Kad BI dao bog da izadju iz evrope !!!

  • Miki

    21. novembar 2014 | 12:54

    I bez njegove pomoci ce se EU raspasti jer nisu ljudi ni slepi ni glupi da vremenom ne shvate neke stvari.

  • Narksss

    21. novembar 2014 | 11:37

    Bravo!! EXTRA, POZURITE!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA