Proveo nevin 39 godina u zatvoru. Evo šta se dogodilo kada je dočekao slobodu!

U jednom trenutku pretila mu je i smrtna kazna, koju izbegao samo zato što je država Ohajo privremeno suspendovala izvršavanje smrtnih kazni. Džekson je oslobođen optužbe za ubistvo pošto se javio ključni svedok i priznao da je lagao

  • 10

Amerikanac Riki Džekson (57) iz američke savezne države Ohajo u zatvoru je nevin proveo čitavih 39 godina. Jedini svedok tvrdio je da je Džekson ubio Harolda Frenksa piše Independent.

U jednom trenutku pretila mu je i smrtna kazna, koju izbegao samo zato što je država Ohajo privremeno suspendovala izvršavanje smrtnih kazniDžekson je oslobođen optužbe za ubistvo pošto se javio ključni svedok i priznao da je lagao.

Optužen je 1975. godine da je s dvojicom muškaraca u Klivlendu ubio kolekcionara Harolda Frenksa. Osuđen je na temelju svedočenja tada 12-godišnjeg Edija Vernona, koji je tvrdio da je video ubistvo.

Vernonu danas ima 53 godine, a priznao je da je lagao pošto se ispovedio crkvi gde je svešteniku otkrio kako je u vreme ubistva u stvari bio u školskom autobusu, što je potvrdilo i nekoliko svedoka.

Sudiji je rekao da je informacije o slučaju čuo od prijatelja i policije. Osim njegovog svedočenja nije bilo drugih dokaza da je Riki Džekson ubio kolekcionara.

Džekson se rasplakao u sudnici dok se čitala odluka da su odbačene sve optužbe protiv njega. Iz zatvora je pušten u petak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxx011 the

    22. novembar 2014 | 14:48

    Zbog njegove debilske laži čovek provede život na robiji.Pa treba da mu isplati odštetu plus da ga zatvore na 39 godina da vidi kako je,magarčina.

  • Nikola

    22. novembar 2014 | 14:36

    I sad su nevinom coveku upropastili zivot, verujuci nekom klincu od 12 godina.

  • Dag

    22. novembar 2014 | 14:45

    I,sta ce biti sa svedokom, koji je unistio - tudj zivot?...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA