SRBI I HRVATI SE PONOVO VENČAVAJU: U Vukovaru 35 mešovitih brakova ove godine!

Prema podacima iz Matične knjige u Vukovaru, prošle godine je sklopljeno 269 brakova, a ove godine 217. Od toga, 35 sklopljenih brakova su mešoviti brakovi (različite nacionalnosti). Svi matičari potvrdili su da se u Vukovaru sudbonosno "da" izgovara u različitim versko-nacionalim kombinacijama

Iako je rat bio nemilosrdan prema svima, i između Srba i Hrvata izazvao osećaje netrpeljivosti i mržnje, posle određenog vremena ljubav je ipak pobedila. On Hrvat iz Zagreba, a ona Srpkinja iz Vukovara, bez obzira na tako velike nacionalne razlike, uspeli su da započnu zajednički život. 

Mnogima se nije svidelo što su u vezu uplovili jedan Hrvat i Srpkinja, ali bez obzira na negativne komentare oni su se odlučili za venčanje kod matičara. 

Prema podacima iz Matične knjige u Vukovaru, prošle godine je sklopljeno 269 brakova, a ove godine 217. Od toga, 35 sklopljenih brakova su mešoviti brakovi (različite nacionalnosti). Svi matičari potvrdili su da se u Vukovaru sudbonosno da izgovara u različitim versko-nacionalim kombinacijama.

- Od dvadesetak venčanja koje imamo godišnje, obično bude barem jedno na kojem je jedan od partnera druge vere ili nije kršten. Uglavnom je mlada pravoslavka, ali ima raznih kombinacija - izjavila je sagovornica za večernji.hr.

Ono što se posebno ističe je da u Vukovaru ne žive samo Srbi i Hrvati, već i Mađari, Rusi. Mešovite veze i brakovi su sve manje senzacija, a život u takvoj zajednici je normalniji nego što mnogi misle.

(Telegraf.rs / Izvor: Vecernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    24. novembar 2014 | 11:43

    A kako se sporazumevaju?...

  • WWW

    24. novembar 2014 | 11:40

    SUPER VEST.KONACNO DA CUJEMO DA SE NEKO VOLI A NE DA SE BIJU I PLJUJU STO SU RAZLICITE VERE...

  • Srecan Covek

    24. novembar 2014 | 17:07

    moja supruga je Hrvatica-dalmatinka sa jednog malog ostrva ja tamo letovao i eto:))) uskoro stize prinova

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA