Ambasador Srbije u Turskoj traži istragu o ubistvu navijača!

Jedan mladi navijač iz Srbije izgubio je život, što je u srpskoj javnosti izazvalo veliku tugu. Sada je veoma važno da se vide rezultati istrage i mi bismo voleli da dobijemo detaljne informacije o tome šta se zaista dogodilo - rekao je Danilo Vučetić, ambasador Srbije u Turskoj, za turski list "Dnevni sabah"

  • 1

Ambasador Srbije u Turskoj Danilo Vučetić rekao je da je veoma važno da se vide rezultati istrage ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu, sa svim detaljima tragičnog događaja.

- Jedan mladi navijač iz Srbije izgubio je život, što je u srpskoj javnosti izazvalo veliku tugu. Sada je veoma važno da se vide rezultati istrage i mi bismo voleli da dobijemo detaljne informacije o tome šta se zaista dogodilo - rekao je Vučetić za turski list "Dnevni sabah".

On je istakao da su, na žalost, neki turski zvaničnici zanemarili informacije koje im je dostavio srpski generalni konzul u Istanbulu, koji je ukazivao na visoki rizik utakmice.

- Turski premijer Ahmet Davutoglu pozvao je šefa naše vlade Aleksandra Vučiha i izrazio mu saučešće. Gradonačelnik Istanbula poslao mi je telegram saučešća Ministarstva spoljnih poslova. To su gestovi dobre volje turskih zvaničnika - kazao je Vučetić.

Srpski ambasador je ocenio da je prevaziđen zastoj u odnosima Beograda i Ankare, nastao posle prošlogodišnje izjave tadašnjeg turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana u Prizrenu da je "Kosovo Turska", i da su odnosi ponovo dobri.

Vučetić je u prilog tome podsetio da je Davutoglu proletos posetio Beograd i da će predsednica Narodne Skupštine Maja Gojković 2. decembra boraviti u bilateralnoj poseti Turskoj.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezdaš

    24. novembar 2014 | 18:24

    Svaka čast brate. Jedini ti pokušavaš sa isteraš istinu. Istraj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA