Na putevima Srbije godišnje strada 800 ljudi!

Ta strategija ima za cilj da do 2020. godine svede broj mladih poginulih u saobraćajnim nesrećama na nulu, a broj povredjenih prepolovi, izjavio je koordinator radne grupe za analizu nacrta strategije Krsto Lipovac na Saobraćajnom fakultetu

  • 4

U proteklih 10 godina na putevima Srbije godišnje je ginulo oko 800 ljudi, a oko 19.000 bilo je lakše i teže povređeno, rečeno je na predstavljanju Predloga nacionalne strategije bezbednosti saobraćaja u ponedeljak u Beogradu.

Ta strategija ima za cilj da do 2020. godine svede broj mladih poginulih u saobraćajnim nesrećama na nulu, a broj povređenih prepolovi, izjavio je koordinator radne grupe za analizu nacrta strategije Krsto Lipovac na Saobraćajnom fakultetu.

On je kazao da je Agencija za bezbednost saobraćaja merila indikatore koji se odnose na ponašanje u saobraćaju, i da su ciljevi u Strategiji definisani prema tim indikatorima. Prema njegovim podacima, 69 odsto ljudi u Srbiji koristi pojas prilikom vožnje, što je "jasan indikator gde leže problemi".

Dodao je da 36 odsto učesnika u saobraćaju prekoračuje brzinu, od čega 28 odsto vozi preko 200 kilometara na sat.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan B.

    24. novembar 2014 | 22:33

    Tuga

  • Nemanja

    25. novembar 2014 | 02:38

    Samo napravite puteve, molim vas.

  • luna

    25. novembar 2014 | 09:44

    Nije toliko stvar u Putevima. Nego vozača koji vole da se dokazuju , sto bolji Put to se brze vozi, a kad se desi nesreća većinom ginu neduzni.vozač 80% ostaje ziv.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA