U viršlama ni "m" od mesa!

Najveći broj ribljih štapića sadrži oko 50 odsto ribe, ali da ima i onih koji sadrže sramotnih 22 odsto. Pileći i ćureći medaljoni imaju samo 33 odsto mlevenog mesa, dok ostatak čine soja, skrob i aditivi

  • 20

U mnogim mesnim prerađevinama pravog mesa ima samo u tragovima, prenosi Blic.

Najveći broj ribljih štapića sadrži oko 50 odsto ribe, ali da ima i onih koji sadrže sramotnih 22 odsto. Pileći i ćureći medaljoni imaju samo 33 odsto mlevenog mesa, dok ostatak čine soja, skrob i aditivi.

Miroslav Blagojević, predsednik Grupacije proizvođača živinskog mesa u Privrednoj komori Srbije, kaže da se proizvođači utrkuju ko će više da snizi cenu zakidanjem na kvalitetu.

- Isuviše jeftin proizvod otkriva da su u proizvodnji korišćene sirovine lošeg kvaliteta. Stalno raste uvoz mehanički otkoštenog mesa (MOM), koje je zbog besparice postalo osnovna sirovina za proizvodnju mesnih prerađevina, posebno pilećih. To se zove meso, ali suštinski to nije. Svako od nas je u parizeru osetio otkošteno tkivo pod jezikomTo je od mlevenih kostiju - kaže Blagojević.

(Telegraf.rs / Blic)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DV

    24. novembar 2014 | 23:54

    Dobro jutro!

  • Misa

    25. novembar 2014 | 00:16

    Jos malo pa ce nam kao meso prodavati i g . . na. U kakvoj mi to drzavi zivimo! Gde su inspektori koji primaju platu i ne rade nista!

  • Cicha

    25. novembar 2014 | 00:35

    Machke mi u d vorishtu pretrazile kantu za otpatke,virslu probale i ostavile,znachi da stvarno nevalja,chula su im bolja od nashih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA