SD "RADNIČKI" UTONUO U MRAK: Generalna sekretarka Stanka Pejović štrajkuje glađu dok se ne uključi struja! (FOTO)

- Mi smo ove dugove nasledili i samo smo tražili razumevanje od EDB. Nismo bežali od obaveza, ali nam je bilo potrebno vreme da pronađemo najbolji način za izmirenje dugovanja - rekla je generalni sekretar SD Radnički Stanka Pejović, koja već peti dan štrajkuje glađu

  • 2

Najstarije sportsko društvo u Srbiji - beogradski SD Radnički trenutno prolazi kroz najteže dane u 95 godina staroj istoriji postojanja. Milionska dugovanja i 10 puta veća kamata doveli su ga na rub egzistencije, a pre pet dana, isključena je struja u dvorani, nakon čega je generalni sekretar SD Radnički, Stanka Pejović stupila u štrajk glađu.

Naime, aktuelno rukovodstvo, koje se pre godinu i po dana uselilo u ulicu Vojvode Šupljikca, suočava se sa nasleđenim i stečenim dugovanjima prema komunalnim ustanovama grada, prenosi TV Best.

Elektrodistribucija (EDB) je ovom sportskom društvu isključila struju zbog duga od 1.358.160 dinara. Kako kaže aktuelno rukovodstvo, zbog neplaćanja računa, u sportskim salama nema grejanja već dve i po godine, a SP Radnički duguje za komunalije i porez ukupno 15 miliona dinara.

Nakon pregovora sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, koji je, prema rečima rukovodstva maksimalno izašao u susret, nadaju se brzom uključenju struje, kako bi deca imala gde da treniraju.

- Na insistiranje gradskog veća odblokiran nam je račun i uspeli smo da se dogovorimo za novi reprogram. Mi smo ove dugove nasledili, i samo smo tražili razumevanje od EDB. Nismo bežali od obaveza, ali nam je bilo potrebno vreme da pronađemo najbolji način za izmirenje dugovanja - rekla je Stanka Pejović, koja već peti dan štrajkuje glađu, i kako kaže, dok se struja ne uključi neće prestati.

Inače, ovo sportsko društvo proslaviće 95 godina postojanja i iznedrilo je šampione poput Dušana Ivkovića, Svetlane Kitić, Srećka Jarića, Ljubinka Veselinovića, Momira Kecmana, i drugih.

Sale u kojima danas, a ni prethodnih pet dana nije bilo ni svetla, već su bile upaljene sveće, koristi više od 30 klubova sa ukupno 3.000 članova u muškim i ženskim kategorijama svih uzrasta.

Novinarima se obratila i najbolja rukometašica sveta Svetlana Kitić, koja je rekla da je strašno što je potrebno da neko stupi u štrajk glađu kako bi se nešto promenilo.

- Stanka je inače majka troje dece, i strašno je što je morala da stupi u štrajk glađu kako bi se ovom sportskom društvu izašlo u susret. Treba mnogo više pažnje da se posveti Radničkom, jer zaista vrede - rekla je Svetlana Kitić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djenka

    26. novembar 2014 | 07:52

    Hahaha.... Vidi cece došla u nekoj medjedjoj bundi sa buvljaka..... Kakav Uzas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA