Zastava "velike Albanije" osvanula i u Crnoj Gori!

Čitalac koji je portalu Cdm.me dostavio fotografije tvrdi da je isticanje ovakvih simbola samo priprema za proslavu Dana zastave Albanije koji se se obeležava 28 novembra

  • 43

U Tuzima su se pojavile zastave takozvane „velike Albanije“ na kojima su i slike albanskog političara Ismaila Đemalija i zločinca Ise Boljetinca.

Identična zastava nalazila se na dronu koji je izazvao prekid fudbalske utakmice između Srbije i Albanije, piše crnogorski portal Cdm.me. Čitalac koji je portalu Cdm.me dostavio fotografije tvrdi da je isticanje ovakvih simbola samo priprema za proslavu Dana zastave Albanije koji se se obeležava 28 novembra.

Ismail Đemali je jedan od ideologa ideje takozvane "velike Albanije". On je bio prvi premijer i ministar spoljnih poslova nezavisne Albanije u periodu od 1912. do 1914. godine.

Isa Boljetinac (1864-1916.) bio je jedan od vođa albanskog oružanog otpora protiv Srbije i Crne Gore.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jeli

    25. novembar 2014 | 23:15

    Tu ne vidim nista lose zivim u svaicarsku koliko zastave vidim svugda i Srpski,Hrvatski,Albanski, pa i od svake Drzave sveta vijore svaki dan nikome ne zanima sta i kako a sta smeta u Crnoj Gori tu bas u Tuzu gde je bilo i ostao Albansko od kad postoji zemlje na Ballkanu 100 dide i paradede.

  • varvar PG

    26. novembar 2014 | 00:04

    Nema je vise.

  • Sone

    25. novembar 2014 | 23:37

    Pa to su novokomponovani bratski narodi pu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA