STRASTI SE NE SMIRUJU U SAD: Demonstracije i za Dan zahvalnosti (FOTO)

Kako navodi list "Njujork post", više desetina aktivista se danas okupilo na jednoj lokaciji u centru Menhetna kako bi razradili plan o ometanju tradicionalne parade za Dan zahvalnosti

  • 3

Grupa aktivista, nezadovoljnih odlukom o nepodizanju optužnice protiv policajca Darena Vilsona za ubistvo nenaoružanog crnog tinejdžera Majkla Brauna, ometala je danas u Njujorku tradicionalnu paradu povodom Dana zahvalnosti, pri čemu je policija uhapsila najmanje sedmoro demonstranata.

Aktivisti su još juče objavili svoju nameru da ometaju tradicionalnu paradu povodom Dana nezavisnosti, tokom koje obično hiljade kostimiranih učesnika u svečanoj povorci prolazi ulicama Menhetna uz muzičku pratnju, preneo je sajt RT.

Kako navodi list "Njujork post", više desetina aktivista se u sredu okupila na jednoj lokaciji u centru Menhetna kako bi razradili plan o ometanju parade.

- Policija nas neće uhapsiti i neće pucati na nas - objavio je "Post", citirajući organizatora akcije ometanja. Parada povodom Dana nezavisnosti se svake godine uživo prenosi na američkoj televiziji, a prate je milioni gledalaca širom SAD.

Na društvenoj mreži Tviter se pojavila informacija da je njujorška policija zatražila od televizijskih stanica da ne prenose protest.

Zbog ovonedeljne odluke velike porote u Fergusonu, u saveznoj državi Misuri, da se protiv belog policajca Vilsona ne podiže optužnica zbog ubistva Majkla Brauna, koje se dogodilo u avgustu, širom SAD su izbili masovni protesti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mi-6

    27. novembar 2014 | 23:56

    Tek će da im pukne.....

  • aba

    28. novembar 2014 | 08:40

    podrska demostrantima, neka se odvoje od amerike ionako je tamo rasna netrpeljivost na najvisem nivou nego bilo gde na svetu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA