Jazavac od 50 kg teroriše Prijepolje, stanovništvo u panici!

- Na tri metra od kuće postoji propust iz koga svako veče izlazi jazavac veličine praseta od 40 do 50 kilograma i šeta po dvorištu. U bašti mi je iskopao tri velike rupe, ali mi to nije problem koliko me brine to što će nas možda napasti jer ne znam koliko je agresivan i da li je možda zaražen besnilom - kaže Milivojka Konjokrad

  • 44

Stanovnica Prijepolja Milivojka Konjokrad, koja živi u centru grada, u Šehovića polju, već tri meseca muku muči s jazavcem koji uznemirava domaćinstvo njene porodice.

- Na tri metra od kuće postoji propust iz koga svako veče izlazi jazavac veličine praseta od 40 do 50 kilograma i šeta po dvorištu. U bašti mi je iskopao tri velike rupe, ali mi to nije problem koliko me brine to što će nas možda napasti jer ne znam koliko je agresivan i da li je možda zaražen besnilom - kaže za Tanjug Milivojka Konjokrad.

Čula je, kaže, da je u Novoj Varoši jedan čovek preminuo od ujeda ove životinje koja može biti jako opasna.

- Najviše brinem o deci koja posle prvog mrajka ne smeju napolje. Imam četvoro dece i svi strepimo kada izadju u dvorište, a posle prvog mraka ne smemo da izlaziimo iz kuće - navela je Konjokrad.

Ona kaže da neema vrata na koja nije zakucala, tražeći pomoć, a u opštini su joj se smejali .

- Komunalna me uputila u Poljoprivrednu inspekciju, gde su me ljudi saslušali i razumeli, ali su mi rekli da oni brinu o domaćim životinjama, napomenuvši da to mora da reši Komunalna. Međutim, tu su me ponovo vratili, a zatim me pismeno obavestili da to nije njihova nadležnost. Takodje, tražila sam pomoć i od lovačkih udruženja, ali ni tu je nisam našla - priča Konjikrad i ponavlja da n jena porodica već tri meseca živi u strahu.

Inače, jazavac je lovostajem zaštićena životinja. Zakon kaže da se može loviti u odredjenom periodu godine, ali ne sme se loviti u dvorištu i prostoru koji nije na 200 metara od kuća zato što to nije lovno područje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA