PUTIN: Rusija neće dati gas Evropi, odustajemo od Južnog toka!

- Ne samo da Evropska komisija nije bila od pomoći u implementaciji projekta, nego je, kao što možemo da vidimo, stvorila prepreke. Dakle, ako ga Evropa ne želi, onda ga neće ni biti - rekao je ruski predsednik na konferenciji za novinare koju je održao u društvu turskog kolege Redžepa Erdogana

Rusija je primorana da se povuče iz projekta Južni tok zbog nespremnosti EU da podrži gasovod. Gas će biti preusmeren na druge kupce, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

"Uzimajući u obzir činjenicu da do sada nismo dobili dozvolu iz Bugarske, verujemo da u aktuelnim uslovima Rusija ne može da nastavi sa realizacijom ovog projekta", izjavio je Putin na zajedničkoj konferenciji sa turskim predsednikom Tajipom Erdoganom u Ankari, a prenosi agencija Frans pres.

- Verujemo da je stav Evropske komisije bio kontraproduktivan. Zapravo, ne samo da Evropska komisija nije bila od pomoći u implementaciji projekta, nego je, kao što možemo da vidimo, stvorila prepreke. Dakle, ako ga Evropa ne želi, onda ga neće ni biti - dodao je ruski predsednik.

Na konferenciji za novinare koju je održao u društvu turskog kolege Redžepa Erdogana, Putin je objavio da njegova zemlja u ovom trenutku ne može da nastavi sa projektom izgradnje plinovoda Južnog toka.

Putin je, takođe, najavio da će Rusija smanjiti cenu gasa za Tursku za oko šest odsto u narednoj godini, i da će povećati obim isporuka gasa za dodatnih tri milijarde kubnih metara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hr

    1. decembar 2014 | 20:22

    Bogati Rusi ce srediti malog čelavog predsjednika!!!!!Malom čelavom dajem jos najvise 2godine,pa pa !!!!

  • zika

    1. decembar 2014 | 19:52

    A kome ces ga davati? Nece te ga valjda piti umesto votke. Ovaj ce unistiti Rusiju, nafta je u minimumu cene zadnjih 5 godina, a rublja nikad slabija!

  • SRB

    1. decembar 2014 | 23:03

    Kako je ovaj Putin pametan, NIS dobio za dz. uz obecanje da ce 100% biti toka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA