HAOS U ATINI: Demonstranti pale automobile, policija uzvraća suzavcem (FOTO) (VIDEO)

Glavni uzrok demonstracija je zabrana prisustva predavanjima na fakultetu mladiću koji je osuđen za učestvovanje u oružanoj pljački banke

  • 3

U centru Atine u utorak je došlo do sukoba između policije i demonstranata, koji su zapalili jedan gradski autobus i nekoliko automobila, pošto su se okupili na protestnom maršu u znak podrške zatvorenom anarhisti Nikosu Romanosu, koji štrajkuje glađu tražeći da mu se dozvoli da prisustvuje predavanjima na fakultetu.

Demonstranti, kojih je bilo između 8.000 i 10.000, postavili su barikade u nekoliko ulica oko atinskog Politegničkog univerziteta, a policija je upotrebila suzavac kako bi ih rasterala.

Romanos (21) stupio je u štrajk glađu 10. novembra, pošto mu je zabranjeno da prisustvuje predavanjima na fakultetu, jer je osuđen za učestvovanje u oružanoj pljački banke, prenela je ANA. Njemu su se u štrajku pridružila još trojica zatvorenika.

U demonstracijama su, pored građana, učestvovale i političke grupe, među kojima glavna opoziciona stranka Siriza, levičarska Andarsja i Komunistička partija Grčke.

Protestni skupovi u znak podrške Romanosu održani su i u Solunu , Iraklionu, na Kritu i drugim mestima.

Pogledajte video:

(Teleraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    3. decembar 2014 | 07:32

    Bravo grci! Tako se bori za prava! A ne kao mi. Kod nas troje-cetvoro ljudi gura ostalih 7000000 u bunar, a mi cutimo i cekamo da upadnemo...

  • Miloš

    3. decembar 2014 | 02:27

    To braćo, mada su mi bliži, kao i svima ovi iz Soluna, ma ko šta pisao

  • DD

    3. decembar 2014 | 03:56

    EU. ŠTA ĆEŠ. MED I MLEKO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA