Slučaj Taton ponovo na sudu, novi svedok spreman da govori!

Viši sud je u poslednjoj odluci naveo da ispitivanje predloženih svedoka kao i izvođenje određenih dokaza ne predstavlja nove činjenice i dokaze koji mogu dovesti do odbijanja optužbe ili oslobađanja osuđenog od optužbe ili do njegove osude po blažem krivičnom zakonu

  • 16

Slučaj "Taton" i posle tri godine otkako je presuda protiv četrnaestoro okrivljenih pravosnažna i dalje je sudski aktuelan. Viši sud u Beogradu po četvrti put je krajem oktobra odbio zahteve branilaca trojice okrivljenih za obnavljanje krivičnog postupka, pošto je prethodno Apelacioni sud u tri navrata, odlučujući po žalbama istih advokata, izdavao naredbu Višem sudu da ponovo razmatra zahteve.

Branioci su ponovo uložili žalbu i sada se čeka novi odgovor Apelacije.

Viši sud je u poslednjoj odluci naveo da ispitivanje predloženih svedoka kao i izvođenje određenih dokaza ne predstavlja nove činjenice i dokaze koji mogu dovesti do odbijanja optužbe ili oslobađanja osuđenog od optužbe ili do njegove osude po blažem krivičnom zakonu.

U međuvremenu, preko medija se oglasio još jedan, novi svedok, Slobodan Čenić, koji se trenutno nalazi u Švedskoj. On je, kako je u jednom dnevnom listu objavljeno, kazao da je Taton "nastradao nesrećnim slučajem", kao i da je "lično video kako navijač Tuluza propada u podzemnu garažu na Obilićevom vencu, bežeći od napada grupe navijača Partizana".

Čenić, međutim, u ponedeljak nije želeo da nam objasni šta je tačno video kobnog poslepodneva.

- Ne želim o tome da pričam, ne želim nikakvu popularnost, jedini kojima ću nešto reći su nadležni iz policije i pravosuđa, ako me budu pozvali - bio je kratak Čenić

Prema pravosnažnoj presudi, Đorđe Prelić osuđen je na 15 godina zatvora, ali mu je kazna izrečena u odsustvu pošto je bio u bekstvu.

On je nakon višegodišnjeg skrivanja uhapšen u februaru prošle godine u Barseloni, a Srbiji je izručen u junu ove godine.

Pošto se postupak protiv njega vodio u odsustvu, on ima pravo da traži obnovljanje suđenja, ali do sada on takav zahtev još nije podneo. Kako nam je rečeno, to može da uradi do kraja godine.

Pravosnažnom presudom Apelacionog suda, 14 napadača na francuskog navijača Brisa Tatona dobilo je ukupno 123 godine zatvora. Oni su, prema presudi, 17. septembra 2009. godine tokom masovne tuče u centru Beograda, opkolili Tatona, tukli ga nogama i rukama dok je ležao na trotoaru, gađali ga pepeljarama i čašama i udarali palicama i bakljama.

Stefan Veličković (25), prvi je koji je od svih osuđenih u ovom postupku odslužio zatvorsku kaznu.

On je osuđen na sedam godina, ali je pušten pošto je odležao pet godina. Veličković je od samog početka tvrdio da je nevin, da u vreme napada na Tatona nije ni bio na Obilićevom vencu, već u Makedonskoj ulici.

Kao dokaz za to bio je dostavio kaznu koju je dobio za nepropisno parkiranje.

Potom su ga odvukli i pritisli na ogradu stepeništa i namerno ga bacili sa visine od 4,28 metara u prostor između stepeništa i garaže, a potom se razbežali. Tatonu su tom prilikom nanete teške povrede glave i mnogobrojne druge povrede, od kojih je 12 dana kasnije preminuo u Kliničkom centru Srbije.

U junu prošle godine Viši sud je na zahtev Apelacionog suda saslušao dvoje svedoka, Svetlanu Bubanju i Dragana Crepulju koji nisu bili saslušani tokom glavnog pretres. Oni su, tvrdili da je Taton sam skočio.

(Telegraf.rs / Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pošten i budala isto

    3. decembar 2014 | 03:17

    Eto celo vreme se govori kao dobili 250 godina za ubistvo i da to nije pravda,a ono dobili pola od toga,polovina osudjenih nece odlezati ni dan,dok druga polovina ce odlezati par godina i onda sloboda,a da napomenemo da ni jednom od njih to nije jedino delo setimo se emisije od branke c. Gde svi oni imaju po 15,16 teških dela i ne leze ni jedan dan u zatvor,oopet dolazi vreme da ce naša deca da misle da se kriminal isplati i da ce da krenu tim stopama !!!!

  • ZASTITNIK

    3. decembar 2014 | 07:18

    Ala se ovde montiraju dogadjaji i svedoci (izmisljeni ocevici). Sve se radi samo da one siledzije,nasilnike oslobode .Tuga do neba za jadnu porodicu stradalog sta se radi.

  • pošten i budala isto

    3. decembar 2014 | 03:12

    A ovamo lupaju dobili za ubistvo 250 godina,ispostavi se da su dobili pola od toga i to pola nije ne odlezalo i ako odlezi to ce biti par godina i pusteni na slobodi,a nije im to jedino delo imaju od 15 do 20 teških krivicnih dela i nista ,a pošten narod sude za gluposti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA