JEZIVO JE U MAJDANPEKU: Bebe se smrzavaju bez struje i grejanja!

U gradu nema ni vode, mobilne i fiksne telefonije, a zatvorene su i škole i vrtići

  • 24

Preko 20.000 stanovnika opštine Majdanpek, među kojima su i bebe i trudnice, juče i prekjuče se smrzavalo zbog havarije na elektromreži, koju je u ponedeljak po podne prouzrokovala jaka ledena kiša i snažni udari vetra.

U gradu nema ni vode, mobilne i fiksne telefonije, a zatvorene su i škole i vrtići.

- Više od 20 sati sedimo u hladnom. Pokrili smo se svim ćebadima koje imamo u kući, ali ne pomaže. Sin od tri godine se prehladio, ali pošto u bolnici nemaju agregat, vratili su nas kući. Ne rade ni apoteke, ni benzinske pumpe. Taksisti su prestali da voze, sve radnje su zatvorene. Situacija je nepodnošljiva - kaže Verica Stamenković.

Dramatično je bilo i u ponedeljak uveče u porodilištu Opšte bolnice Majdanpek, gde je Jelena Stojanović (32), u potpunom mraku, u hladnoj bolničkoj sobi, na svet donela devojčicu. Tek rođenu bebu od smrzavanja su spasli radnici Rudnika bakra Majdanpek, koji su doneli agregat. Rudari su tokom jučerašnjeg dana pokušavali da osposobe i još jedan agregat. I MUP pruža maksimalnu pomoć.

Nebojša Petrović, izvršni direktor za prenos električne energije u „Elektromreži Srbije“, kaže da su svi ljudski i materijalni resursi aktivirani.

- Uslovi za rad su izuzetno teški, a zbog leda i jakog vetra su ugroženi i životi radnika - rekao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušan Petrov

    3. decembar 2014 | 22:35

    I pingvini nadju rešenje kada im je hladno a mi Srbi nemožemo.

  • gordanaU

    3. decembar 2014 | 11:57

    u totalnom soku sam ,tamo zive moji najmiliji,medju njima je i bebica od tri meseca sa jakim bronhitisom...sta ce biti sa njima,nemogu nikako stupiti u kontakt sa njima,potpuno sam nemocna da im pomognem...prosto ne mogu da verujem da se ovo desava...bruka,zalost i sramota,tuga velika

  • мики011

    3. decembar 2014 | 11:22

    U kakvoj drzavi mi zivimo!!!!Treba nas....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA