Preživeli iz BMW-a smrti svedoče o stravičnoj nesreći na Adi Huji!

Uskoro bi, u svojstvu svedoka, ali i oštećenih, Luka Višnjić (20) i Milica Jokić (18) trebalo da budu saslušani pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu u postupku koji se vodi protiv Dušana Jovanovića (19), koji je kobne noći vozio pijan, neprilagođenom brzinom i bez dozvole, automobil BMW koji je sleteo u mutni Dunav

  • 5

Luka Višnjić (20), sin novinarke Olje Bećković i Milica Jokić (18), dvoje preživelih u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na Adi Huji, do kraja nedelje svedočiće o tragediji u kojoj su 22. novembra poginuli Anastasija Stajić (16), Nemanja Antić (18) i Miloš Janković (20).

Kako "Novosti" saznaju uskoro bi, u svojstvu svedoka, ali i oštećenih, oni trebalo da budu saslušani pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu u postupku koji se vodi protiv Dušana Jovanovića (19), koji je kobne noći vozio pijan, neprilagođenom brzinom i bez dozvole, automobil BMV koji je sleteo u mutni Dunav.

Jovanoviću, koji se tereti za ovu nesreću, a koji je minulog vikenda pokušao da se ubije u pritvorskoj bolnici Centralnog zatvora u Beogradu propisana je terapija i pod stalnim je nadzorom medicinskog osoblja ove ustanove.

NEĆU DA ŽIVIM BEZ SVOJIH DRUGOVA: Vozač BMW-a smrti prerezao sebi vene?

- On je pod stalnim i pojačanim nadzorom, kako lekara, tako i čuvara - objašnjava portparol Uprave za zavodske sankcije Zorana Vučićević. - Propisana mu je nova terapija i on se oseća dobro. Nije u životnoj opasnosti i nije vezan.

Dušanova majka Božana posle posete sinu u pritvorskoj bolnici kaže da ne zna šta će dalje biti.

- Nemojte ništa da me pitate - kroz suze nam je rekla Božana. - Sve ovo mi dovoljno teško pada, a sada još ovo sa Dušanom. Lekari kažu da je zbrinut, čuvar je danonoćno ispred vrata. Strašno je sve to, ne mogu više...

U ponedeljak su, podsećamo, već saslušana dvojica svedoka, pripadnik Žandarmerije Zoran Mirović i Aleksandar Tošić iz Uprave saobraćajne policije, koji su očevici tragedije i koji su prvi potrčali da pomognu unesrećenima iz BMV. Oni su na saslušanju ispričali da su čuli zvuk automobila i videli farove BMV koji je išao pravo u Dunav. Ni jedan od njih nije čuo škripu guma niti primetio da vozač koči, jer je taj deo puta bio neosvetljen.

Nesreća se dogodila u zoru, oko 4 sata kada je šestoro mladih skrenulo iz Višnjičke ulice ka restoranu "Carska ohota" na Adi Huji.

Iznenada, BMV 325 kupe, kojim je upravljao Jovanović, izgubio je kontrolu i velikom brzinom direktno uleteo u Dunav. Kako je reka na tom delu dubine oko pet metara, automobil je brzo počeo da tone.

Luka Višnjić otpušten je u utorak sa Odeljenja ortopedije KCS na kućno lečenje. On je prošle nedelje operisan, jer je zadobio prelom desne ruke u stravičnoj saobraćajnoj nesreći.

Prilikom uviđaja tragovi kočenja gotovo da nisu pronađeni. Dušan Jovanović je na testiranju imao 0,85 promila alkohola.

(Telegraf.rs / Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavko

    4. decembar 2014 | 09:57

    E, kada bi mladi iz ove tragedije izvukli neku pouku, koliko bi samo zivota bilo spaseno.

  • Marko

    4. decembar 2014 | 11:03

    I sad ja zbog debila koji je vozio pijan bez dozvole sam izgubio pravo da vozim auto koji mi je otac kupio posle godinu i po dana voznje sa njim na svakom putu i predjenih 15 000km. Ovakvi ce uvek da postoje bez obzira koliko se zakon podostrava, jednostavno ce bata iz Beograda da sedne u bmw i nagazi gas mrtav pijan kako bi pokazao sta ume, ubije svoje drugove ni krive ni duzne, a nasa zemlja ce da sankcionise i daje zabrane nama koji jednostavno zelimo najnormlanije da vozimo svoj auto. Svaka cast!

  • maja

    6. decembar 2014 | 22:32

    Treba da se izvuce poruka naravno, treba da se utice na svest mladih ljudi. Ali za sve ovo sto nam se desava nisu kriva ova deca, nego izopaceno drustvo i jos gori sistem koji nas okruzuje 30 godina. Premotajte film malo sta oni mogu da vide i nauce. Od koga su imali da uce. Zao mi je sto svi uce na svojum greskama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA