Vojska dovezla agregate u Majdanpek! Gašić: Bolnice moraju imati agregate

- Vojska je uputila tri agregata, a uputićemo koliko god još bude potrebno da problem prevaziđemo - rekao je ministar odbrane

  • 1

Vojska Srbije i Sektor za vanredne situacije uputli su nekoliko agregata u Majdanpek, koji je sinoć ponovo ostao bez struje, rekao je ministar odbrane Bratislav Gašić.

- Vojska je uputila tri agregata, a uputićemo koliko god još bude potrebno da problem prevaziđemo - rekao je Gašić u Majdanpeku. On se zahvalio građanima na strpljenju, ali je istako da lokalne samouprave moraju mnogo više da se angažuju na prevenciji.

- Ne sme da se desi da je pokvaren agregat u Domu zdravlja, ni da neko od lokalnih funcionera kaže da nema nafte - istakao je ministar.

On je, kako je preneo RTS, dodao i da ga je direktor RTB "Bor" obavesti da oni sada dele 7.000 vekni hleba.

I načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić izjavio je danas da je ta služba u poslednjih 48 sati uputila Majdanpeku pomoć u agregatima.

- Već smo uputili jedan agregat prema Majdanpeku koji je već u funkciji u bolnici, juče je upućen još jedan veliki agregat ka rudniku, kao i 10 manjih agregata, kaloriferi, grejalice... i sve što zatraži Opštinski vanredni štab zatraži - rekao je Marić gostujući na RTS-u i dodao da Crveni krst doprema pomoć u hrani i vodi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA