Saša Mirković sastao se sa Predsednikom SYRIZA-e (VIDEO)

Grčka će u Narodnoj Skupštini uvek imati prijatelje od kojih može da očekuje maksimalnu podršku, u svakoj situaciji, poručio je Saša Mirković, predsednik Skupšine Zaječara nakon susreta sa Aleksisom Ciprasom, predsednikom Koalicije radikalne levice (SYRIZA) u Grčkoj

  • 9

Predsednik poslaničke grupe Prijateljstva sa Grčkom u srpskom parlamentu Saša Mirković, sastao se danas u Skupštini Srbije sa Predsednikom Koalicije radikalne levice (SYRIZA) u Grčkoj Aleksisom Ciprasom.

Mirković koji je i narodni poslanik najveće vladajuće partije u Srbiji, Srpske napredne stranke zahvalio je lideru najveće opozicione stranke grčkog Parlamenta, za principijelni stav Grčke da ne prizna samoproglašenu nezavisnost južne srpske pokrajine, kao i na pomoći i podršci koju je Grčka pružala srpskom narodu za vreme majskih poplava.

- Grčka će u Narodnoj Skupštini uvek imati prijatelje od kojih može da očekuje maksimalnu podršku, u svakoj situaciji - poručio je Mirković.

Govoreći o Kosovu i Metohiji, Cipras je rekao da je neophodno pronaši rešenje kroz dijalog prihvatljivo za obe strane u skladu sa međunarodnim pravom. On je dodao da će Srbija uvek imati snažnu podršku na putu evrointegracija.

Bez obzira na tradicionalno dobre odnose dve zemlje, Cipras je istakao da ima mnogo prostora za unapređenje saradnje u čemu značajnu ulogu mogu da odigraju parlamenti Grčke i Srbije.

Pogledajte susret Mirkovića i Ciprasa:

(Telegraf.rs / TV Best)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lokan

    5. decembar 2014 | 17:58

    Grci su vise puta do sada pokazali da su nam pravi prijatelji a ova podrska koju su nam sada pruzili u vidu nepriznavanja nezavisnosti Kosova je samo jos jedan dokaz i krunisanje prijateljstva koje godinama unazad gradimo.

  • Avram

    5. decembar 2014 | 18:10

    Grcki narod je uvek bio uz nas, tako je i sada kada je u pitanju juzna srpska pokrajina, oni su stali na stranu Srbije i podrzali nas narod da istraje u resavanju ovog problema.

  • Boskic

    5. decembar 2014 | 18:06

    Da bi neko imao pozitivno i ozbiljno misljenje o nama kao zemlji pre svega mu trebate iskazati zahvalnost koju je zasluzio,upravo to je ucinio nas poslanik.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA