Kako se Amerikanci sećaju mučkog japanskog napada na Perl Harbor. Prošlo je tačno 73 godine! (FOTO)

Mnogi od veterana došli su uz pomoć štapa, a pojedinci i u invalidskim kolicima. Neki od njih su pristigli i pre izlaska sunca na mesto održavanja ceremonije, s pogledom na spomen zdanje izgrađeno iznad potopljenog američkog ratnog broda Arizona, koji je povukao u smrt 1.177 marinaca

  • 17

Oko 100 američkih veterana Drugog svetskog rata, među njima i neki koji su preživeli japanski vazdušni napad na Perl Harbur, nakon kojeg su SAD ušle u rat, prisustvovalo je danas obeležavanju 73. godišnjice tog događaja.

Mnogi od veterana došli su uz pomoć štapa, a pojedinci i u invalidskim kolicima.

Neki od njih su pristigli i pre izlaska sunca na mesto održavanja ceremonije, s pogledom na spomen zdanje izgrađeno iznad potopljenog američkog ratnog broda Arizona, koji je povukao u smrt 1.177 marinaca, prenosi AP.

Na ceremoniji su izgovorene i japanska molitva za mir, kao i havajski blagoslov. Prisutni su minutom ćutanja obeležili trenutak u kojem je napad otpočeo - 07.55 časova ujutru.

Nakon tog je eskadrila ratnog vazduhoplovstva SAD nadletela Perl Harbur.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    8. decembar 2014 | 07:05

    Ne vidim sta je tu bilo mucki. To je buo legitiman vojni cilj, da nisu trebali da se najave 7 dana ranije i zakazu termin? Mucki je, npr. gadjanje civilnog voza kog su mucenici gadjali. Da se razumemo, svaki gubitak ljudskog zivota je strasan, a naracito suludi i nepotrebni ratovi.

  • lanmi

    8. decembar 2014 | 08:41

    A ne pitaju se kako su se Japanci osecali posle MUCKIH atomskih bombi bacene na njih.

  • аконкагва

    8. decembar 2014 | 07:45

    Можда би требали да питате и преживеле(ако случајно има), шта мисле о храбром нападу наХирошиму и Нагасаки, као доказ велике храбрости и достојанства у ратним походима тих војничких самураја, американаца!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA