U AMERICI JE MUČENJE LEGALNO: Obama smatra da CIA NIJE počinila krivično delo (VIDEO)

Ministarstvo pravde sprovelo je istragu, nakon koje je zaključeno da agenti CIA nisu počinili krivično delo, povodom incidenata koji su se događali nakon napada na SAD 11. septembra 2001. godine

  • 17

Američki predsednik Barak Obama saglasan je sa zaključkom Ministarstva pravde da ne treba procesuirati agente Centralne obaveštajne agencije (CIA), umešane u sporne tehnike ispitivanja zatvorenika, rekao je portparol Bele kuće Džoš Ernest.

- Predsednik veruje i američkom pravosudnom sistemu i načinu na koji je sistem reagovao u ovoj situaciji u vezi sa istragom agenata CIA - odgovorio je Ernest na pitanje da li Obama prihvata zaključak Ministarstva pravde da agenti CIA nisu počinili krivično delo.

Ministarstvo pravde sprovelo je istragu, nakon koje je zaključeno da agenti CIA nisu počinili krivično delo, navodi agencija "Sputnjik".

Komisija američkog Senata za obaveštajna pitanja objavila je takozvani "izveštaj o mučenjima CIA" u kome se detaljno opisuju tehnike ispitivanja koje su agenti CIA primenjivali protiv pritvorenika nakon napada na SAD 11. septembra 2001. godine, a koje su u nekim slučajevima predstavljale mučenje.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Karađorđije

    11. decembar 2014 | 11:19

    Ako on tako kaže, onda mora da je tako.. Muči me probava od njega i ovih naših što vole amere do imbecilnosti..

  • Nemam

    11. decembar 2014 | 10:13

    Demokratemski nema sta. Nama su istu tu demokratiju pokusali da utjeraju u kosti sa 10 000 metara, a mi danas sve cinimo da im se dodvorimo tim monstrumima.

  • Seljak

    11. decembar 2014 | 10:29

    Prava Demokratija i nisu to mucenja nemojte tako to su informativni razgovori.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA