Hrvatska: Poternica za Srbinom zbog falsifikovanja pasoša

Neki od pasoša završili su kod članova "zemunskog klana" i kriminalne grupe oko Darka Šarića. Milorad Veljović u kontaktu je sa čelnicima hrvatske policije

  • 0

Hrvatska policija privela je šest osoba, dok je za jednim državljaninom Srbije raspisala poternicu kao za osumnjičenima za falsifikovanje i trgovanje hrvatskim pasošima, od kojih su neki završili kod članova "zemunskog klana" i kriminalne grupe oko Darka Šarića.

Privedene osobe državno tužilaštvo mora da ispita u roku od 16 sati, a protiv još jedne nepoznate osobe podneta je krivična prijava, preneli su hrvatski mediji.

Direktor srpske policije Milorad Veljović rekao je da je on u stalnom kontaktu sa čelnicima hrvatske policije.

- Čekamo da se u Hrvatskoj završi istraga, koja će potom biti nastavljena u Srbiji kada je reč o našim državljanima osumnjičenim da su umešani u taj slučaj - kazao je Veljović.

Portparol MUP Jelena Bikić izjavila je medijima da se dvoje policajaca, državna službenica MUP, dvoje zaposlenih u hrvatskom konzulatu u Tuzli i jedan civil sumnjiče da su bili povezani s kriminalom oko pasoša.

Policijskom istragom utvrđeno je da su od 2006. do 2010. prodali 50 hrvatskih pasoša, dok se cena kretala od 10.000 do 50.000 evra. Radi se o pasošima koji su preprodavani, pri čemu su ukradeni identiteti drugih lica.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA