Pošta Srbije će raditi kao Pejpal!

Od 1. oktobra 2015. godine, državljanima Srbije biće omogućeno da platni promet s inostranstvom obavljaju i preko domaćih institucija elektronskog novca

  • 2

Narodna banka Srbije uputila je u skupštinsku proceduru predlog o izmenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju, kojim bi od 1. oktobra 2015. državljanima Srbije bilo omogućeno da platni promet s inostranstvom obavljaju i preko domaćih institucija elektronskog novca, što je sad već moguće.

Reč je o uvođenju novih vrsta pružalica platnih usluga u domaći platni sistem.

Predloženim izmenama i dopunama pojedine odredbe zakona se preciziraju da bi JP "PTT Srbija" moglo nesmetano i u skladu sa zakonom da obavlja menjačke poslove i učestvuje u platnom prometu s inostranstvom.

Imajući u vidu to da od 2012. postoji mogućnost elektronske kupoprodaje roba i usluga u inostranstvu preko stranih institucija elektronskog novca, kao što je pejpal, predloženim zakonom stvaraju se uslovi da i domaće institucije elektronskog novca, uz dozvolu NBS, učestvuju na isti način u platnom prometu s inostranstvom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lik

    15. decembar 2014 | 13:00

    Hvala bogu

  • Miki

    15. decembar 2014 | 13:37

    Slusao sam Gen Dira Posta uzivo na Sinergiji. Covek vrlo dobro zna sta prica. Jedan od retkih cini mi se u drz aparatu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA