Da li se turski predsednik pretvara u Kim Džong Una?

Uhapšeni su svi za koje se smatra da su povezani sa najvećim rivalom Redžepa Erdogana, Fatulahom Gulanom, a svi koji su zadržani u protvoru biće optuženi za formiranje ilegalne organizacije i za rad protiv turske države

  • 17

Turska policija uhapsila je 23 ljudi, mahom novinara u racijama na novinske i medijske kuće širom zemlje.

Uhapšeni su svi za koje se smatra da su povezani sa najvećim rivalom Redžepa Erdogana, Fatulahom Gulanom, a svi koji su zadržani u protvoru biće optuženi za formiranje ilegalne organizacije i za rad protiv turske države. Fatulah Gulan je vođa pokreta Hizmet.

Hapšenja su krenula samo nekoliko dana nakon što je Erdogan najavio čistu kampanju protiv svojih protivnika. Među uhapšenima su novinari, scenaristi, producenti i jedan šef policije iz istočne Turske.

Ekrem Duvanli, urednik jednih od najvećih novina u Turskoj, okačio je na Tviter fotografiju sebe u kancelariji, uz objašnjenje da čeka policiju. Demonstranti su sprečiuli policajce da uđu pre podne u zgradu, ali su u drugom naletu uspeli da uhapse urednika. On je, odlazeći, poručio da nema čega da se plaši, jer ni za šta nije kriv.

Treba napomenuti da su ova hapšenja sprovedena tačno godinu dana nakon što je ogroman skandal potresao Tursku, u čijem centru je bio Erdogan sa svojim ministrima zbog korupcije, i od kojih su četvorica podnela ostavke. Verovalo se tada da Vlada Turske neće preživeti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gagi

    15. decembar 2014 | 16:34

    Poštovanje za Erdogana samo što je terao u 100 p... Materine celu Europu i reka im da gledaju svoja posla...

  • Halid Ibn Velid

    15. decembar 2014 | 14:29

    Pa zna se gdje je mjesto špijunima ,on ništa ne krije i neznam i čemu je problem

  • Astra

    15. decembar 2014 | 14:28

    Dok juriš po BiH, KiM, Raškoj oblasti onda je dobrotvor, sada kada sklapa ugovore sa Rusijom onda je severnokorehski diktator. Dvostruki aršini zapada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA