Ovo mora da zna svaki Srbin koji slavi Svetog Nikolu! (VIDEO)

Tropar je kratka crkvena pesma koja odražava suštinu praznika koji se slavi taj dan, a malo vernika zna kako glasi tropar Svetom Nikoli

  • 38

Svetog Nikolu pola Srbi slavi, dok druga polovina ide na slavu, ali malo njih zna tropar posvećen ovom svetitelju.

Tropar je kratka crkvena pesma koja odražava suštinu praznika koji se slavi taj dan, pa tako svaki praznik ima svoj tropar. On se peva tokom bogosluženja tog dana, ali i prilikom rezanja slavskog kolača. 

Preveden na srpski jezik, tropar Svetom Nikoli glasi ovako:

"Pravilo vere, i obrazac krotosti, učitelja uzdržanja pokaza te stadu tvome istina stvari. Toga radi stekao si smirenjem visinu, siromaštvom bogastvo, oče arhijereju Nikolaje, moli Hrista Boga, da se spasu duše naše."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravoslavac

    18. decembar 2014 | 16:56

    Ovom sto se potpisao kao zakon, moram da objasnim da je Pravoslavlje najcistija religija, i najpravednija. U nasoj vjeri se svakakva cuda dogadjaju,koja se ne dogadjaju ni u jednoj religiji . Pokusavaju da nas uniste ovi sa Zapada, a i Vi postovaoci Muhamedove vjere. Ubacuju nam u Crkvama '' Kacavende'' i ostale nesrecnike sve u cilju razaranja Crkve Hristove. U nasoj vjeri kao ni u jednoj drugoj Bog se pokazao pred Toliko ljudi u Jerusalimu i rekao sta i kako i nema price tu,nema kao kod Islama javio se nekom covjeku pa ja reko ovom pa on onom. KOD NAS SE BOG SVIMA JAVIO NE SAMO JEDNOM POJEDINCU. A slave, to jedino Pravoslavci imaju,Srbi,Rusi ne. Slava je u cilju priblizavanje Bogum,molis Svetca nekog ko je blizak Bogu ,da umoli Boga da te primi u Carstvo svoje. Evo ti danasnji primjer neko te je naljutio , i on te moli i ti si jos ljut,a tvoj brat ti kaze oprosti mu, mnogo ce uticaj bratov, ili nekog ko ti je blizak da ucini. E to je poenta slave ! I da se zapamte svetci,koji nisu dzabe ginuli za vjeru Hristovu. Amin !

  • Robert

    18. decembar 2014 | 16:59

    Srećna Slava svim pravoslavcima!

  • Anonymus

    18. decembar 2014 | 19:34

    Свети Никола је посна слава и многи то знају а мрсе је и тиме најстрашније скрнаве спомен ма овог угодника Божјег!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA