DIREKTOR KLINIČKOG CENTRA: Bez veze nema dobrog lečenja (FOTO)

Upitan da prokomentariše sa kakvim znanjem dolaze studenti sa Medicinskog fakulteta i kakvo je znanje srpskih lekara, Ristić je rekao - loše

  • 37
Prof. dr Miljko Ristić Foto: Marko Todorović

Direktor Kliničkog centra Srbije i kardiohirurg Miljko Ristić izjavio je da pacijent u Srbiji, koji nema vezu, ne može da dobije dobru lekarska pomoć.

- Iskreno, ne može! Izabrati pravog lekara redovnim putem je teško. Pacijent koji nema vezu osuđen je da čeka duže na preglede i medicinsku pomoć nego što je to predviđeno po procedurirekao je Ristić u intervjuu za "Politiku".

On je izjavio da je zbog toga na Klinici za kardiohirurgiju uveo pravilo da svaki pacijent koji je došao, jer mu nije bilo dobro, mora da se primi i da nema ostavljanja od petka do ponedeljka.

- Takođe, primamo i pacijente sa Instituta "Dedinje", kojima se operacije zakazuju za dve godine - rekao je direktor KCS-a. Upitan da li srpsko zdravstvo ima budućnost, Ristić je naveo da je to veoma teško bez novca.

Zdravstvo treba organizovati tako da lekar bude što dostupniji. Treba vratiti i porodičnog lekara koji živi i radi u neposrednoj blizini svojih pacijenata, kome mogu da se obrate i u dva sata ujutro. To nisam izmislio, već video u inostranstvu - rekao je dr Ristić.

On je rekao da se apsolutno zalaže za izjednačavanje privatne prakse sa državnom.

- U svim granama medicine, od ginekologije do ušnog, ne bi bio problem organizovati privatnu praksu, ali to mora da se reši tako da deo troškova snosi RFZO. Kada imamo liste čekanja država je u obavezi da obezbedi lečenje, i to ne u inostranstvu, već i u zemlji i privatnim ustanovam - istakao je direktor KCS-a.

Upitan da prokomentariše sa kakvim znanjem dolaze studenti sa Medicinskog fakulteta i kakvo je znanje srpskih lekara, Ristić je rekao - loše.

(Telegraf.rs / Izvor: Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    21. decembar 2014 | 13:21

    hvala na profesionalizmu jer ste iskreno rekli ono sto inace i svi znamo ili barem pretpostavljamo, iskreni pozdrav

  • Marijana

    21. decembar 2014 | 13:10

    Da li je potreban ikakav komentar ? Istinito i zalosno. Svaka cast na iskrenosti.

  • DrX

    21. decembar 2014 | 13:05

    Pošteno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA