ZASTAVA POD OPSADOM: Policija upala u fabriku oružja! (FOTO)

Iako niko od nadležnih nije želeo da kaže zbog čega je policija od jutros u fabrici, predstavnici sindikata pretpostavljaju da je tu da bi smena rukovodstva protekla bez incidenata

  • 3

U fabrici "Zastava oružje" u Kragujevcu, od jutros finansijska i poreska policija proveravaju rad preduzeća, rekao je novinarima predsednik sindikalne organizacije "Zastava oružja" Dragan Ilić.

On je rekao da dolazak finanijske i poreske inspekcije vidi kao jednu vrstu pritiska na sindikat koji se javno oglasio da je protiv promene menadžementa u trenutku kada abrika dobro posluje i ima vredne izvozne ugovore.

Ilić je rekao "da je fabrika Zastava oružje starija od svih Nadzornih odbora i ministara i da su se u njoj promenile mnoge vlade, pa će se promeniti i ova".

- Jutros smo zatekli veliki broj pripadnika policije u fabrici iz nama nepoznatih razloga - rekao je predsednik Samostalnog sindikata Dragan Ilić i dodao da u tom sindikatu mogu samo da pretpostavljaju da je razlog postavljenje novog direktora, čijem se izboru protive. Ilić je naveo da Samostalni sindikat smatra da u ovom trenutku fabrici oružja nije potrebna promena rukovodstva jer bi, kako kaže, mogla da destabilizuje fabriku.

Radnici fabrike su i dalje u sali Upravne zgrade, kao i u holu, gde čekaju dolazak Nadzornog odbora, koji treba i zvanično da postavi novoizabranog direktora fabrike "Zastava oružja", penzionisanog oficira Vojske Srbije Milojka Brzakovića.

Mi čekamo dan kada će doći neko ko će raditi u interesu fabrike i ko će investirati jer fabrika je zlatan rudnik i izvozno je orijentisana - rekao je Ilić.

Radnici traže sastanak sa ministrom odbrane Bratislavom Gašićem kako bi im saopštio jasan stav o budućnosti fabrike, jer novoizabrani direktor nije ponudio plan i program rukovođenja fabrikom.

Procedura izbora rukovodstva nije u skladu sa Uredbom vlade o izboru direktora u javnim preduzećima, kojom se definiše da je potrebna stručnost, radno iskustvo i poznavanje stranog jezika, što u slučaju fabrike oružja, kako kažu, nije uzeto u obzir. S druge strane, u sindikatu "Nezavisnost" podržavaju izbor novog rukovodstva, a ne znaju zašto je policija u fabrici.

Pripadnici policije od jutros su u fabrici "Zastava oružje" u Kragujevcu, a niko od nadležnih nije želeo Tanjugu da kaže zbog čega je policija tu.

Zaposleni su Tanjugu rekli da su jutros oko šest sati zatekli pripadnike policije na nekoliko ulaza u fabrički krug, kao i ispred Upravne zgrade, a incidenata nije bilo.

Direktor Rade Gromović, koga je u subotu Nadležni odbor razrešio, u telefonskoj izjavi za ovu agenciju je rekao da ne zna zbog čega je policija u fabrici i dodao da je izbor novog rukovodstva obavljen po zakonskoj proceduri.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peca

    22. decembar 2014 | 13:56

    Obezbedjuju finasije za zvezdu u top 16 i fudbalski klub.

  • Boki

    22. decembar 2014 | 13:09

    Lepo bi bilo kad bi stvarno nesto pronasli. Ovako mislim da ce biti samo jos jedno u nizu zamajavanja javnosti...

  • Gangula

    22. decembar 2014 | 15:16

    Ma ovo je strasno,policija u fabrici,pa ovo ni prorok Sumadijski nije sanjao,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA