SOLIDARNOST NA DELU! Rezultati Narodne banke Srbije na polju društvene odgovornosti

U 2014. godini Narodna banka Srbije realizovala je 15 humanitarnih i volonterskih akcija koje su imale za cilj prikupljanje pomoći za ugroženo stanovništvo i lokalnu zajednicu. U tim akcijama prikupljeno je više od 17.000.000 dinara

  • 0

Narodna banka Srbije odgovorna je pre svega građanima Srbije, a tu odgovornost, osim ostvarivanjem svojih zakonom propisanih ciljeva, pokazuje i društvenom odgovornošću, organizovanjem i učešćem u brojnim humanitarnim akcijama.

U 2014. godini Narodna banka Srbije realizovala je 15 humanitarnih i volonterskih akcija koje su imale za cilj prikupljanje pomoći za ugroženo stanovništvo i lokalnu zajednicu. U tim akcijama prikupljeno je više od 17.000.000 dinara.

Najveći deo tih sredstava doniran je u novcu, a deo u hrani i sredstvima za higijenu.

U skladu s višegodišnjom tradicijom i praksom, u Beogradu i Novom Sadu organizovane su novogodišnja i uskršnja humanitarna izložba radova osoba sa invaliditetom i starijih osoba, čije su učešće zaposleni svesrdno podržali.

Takođe, donirani su paketići za decu koja se nalaze na lečenju u Zdravstvenom centru "Kosovska Mitrovica", zatim za učenike Osnovne škole "Braća Aksić" iz Lipljana, decu korisnika Narodne kuhinje, kao za korisnike Doma "Kolevka" u Subotici.

Narodna banka Srbije aktivno se uključila u akciju prikupljanja humanitarne pomoći za stanovništvo pogođeno majskim poplavama. Pomoć je upućena opštinama Koceljeva i Ub, Crvenom krstu Rume, Kragujevca i Užica, kao i distributivnom centru "Niško sajmište" u Nišu.

Za stanovništvo Tekije organizovana je akcija prikupljanja paketa sa sredstvima za higijenu, kao i volonterska akcija čišćenja terena. Solidarnošću zaposlenih prikupljena je pomoć za lečenje bolesnih kolega, kao i pomoć porodicama preminulih kolega.

Narodna banka Srbije aktivno je učestvovala u akcijama prikupljanja hrane za potrebe socijalno ugroženih kategorija stanovništva u Beogradu, Kragujevcu, Novom Sadu, Nišu i Užicu.

Pored toga, ustanovama socijalne i zdravstvene zaštite, humanitarnim organizacijama, udruženjima, obrazovnim i kulturnim ustanovama i drugim neprofitnim organizacijama Narodna banka Srbije je donirala više od dva miliona dinara, a u vidu rashodovanog nameštaja i tehničke opreme više od pola miliona dinara.

Kada govorimo o društvenoj odgovornosti, važno je napomenuti da je Narodna banka Srbije jedan od osnivača i aktivan član "Globalnog dogovora" Ujedinjenih nacija u Srbiji i samim tim u potpunosti podržava deset principa "Globalnog dogovora" koji se odnose na zaštitu ljudskih i radnih prava, zaštitu životne sredine i borbu protiv korupcije.

Oni kojima smo uručivali pakete i pomoć osetili su našu ljubav i poštovanje. To je naš najveći rezultat, nemerljiv brojkama, ali ni rečima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA